digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bilgi vermeyelim. Hukuktan anlıyorum derken bu sözleri söyleyince vakit gazetesinin hukukçuları gibi mi anlıyorsun diye şüphe ettim. Atatürkçü Düşünce Derneği değildir yasağın sebebi. Atatürkçü Düşünce Derneği suç duyurusunda bulunmuştur. Suç duyurusuna istinaden suç unsuru bulunduğuna kanaat getiren Savcı dava açmıştır. Dava sonucunda Türk Mahkemesi suç unsuru taşıyan siteyi kapatmıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği site kapatamaz, hukuktan anlarken böyle yanlış bilgilendirilme yapılması haksız yönlendirilmesi etik değil.

Atatürkçü Düşünce Derneği şahsı adına dava açmamıştır. Atatürk'ü koruma kanununa muhalefetten suç duyurusunda bulunmuştur. Onlar bulunmasa bir başkası bulunacaktı. Adnan Oktar da wordpress.com'u kapattırdı. Burada kimin dava açtığı önemli değil, önemi olan suç unsuru var mı yok mu? Varsa youtube bunun sorumluluğunu alıyor mu almıyor mu?

İşin diğer tarafında da DEKAN'ın seoogle sitesine marka ihlali olduğu gerekçesiyle Türkiye'de dava açan google, kendine açılan davaya muhatap olmamıştır.

Yani google (youtube) ticari haklarını korumak için Türk Mahkemelerini muhatap alır, ama Atatürk'ün manevi şahsiyetini korumaya çalışan Türk Mahkemelerini muhatap almaz.

Kendi marka hakkını korumak için serdar ortaç'ın sertube sitesine Türkiye'ye gelip dava açanlar, sen youtube'da anana bacına küfredilen videonun kaldırılmasını istediğinde seni California mahkemelerine davet ederler.

İsrail'i boykot edelim. Bilmem neyi boykot edelim diyenler nerede? Kurucuları yahudi olan google'a bağlı (ve mavi marmara saldırısında tamamen israil propogandası yapan) youtube sitesine senin devletin boykot koymuş. Hani nerede o israil'e boykot diye bağıranlar.

3-5 tane yahudi kökenli lüks markayı yanyana yazıp bunları kullanmayın diyenler delikanlı olsunlar da israil'in en büyük destekçilerinden uluslararsı şirket google'a boykot getirelim desinler.

Yasağı savunmuyorum. Ama işin özünü hukukunu bilmeden devleti suçlayan, hele hele bu işi çarpıtıp kendi siyasi görüşüne rant sağlamaya çalışanları anlamıyorum. Türk devleti ne kadar suçluysa youtube da o kadar suçludur.

İşin özü şudur, google youtube üzerinden diyor ki EY TÜRK MİLLETİ BEN SENİ DEVLETİNİ MİLLETİNİ VE MAHKEMELERİNİ ŞEYİME TAKMAM. FİBER OPTİK HATLARDAN GİRERİM SANA HİZMET SATARIM PARANI ALIRIM, SENDEN KAZANDIĞIM PARANIN VERGİSİNİ DE İRLANDADA AMERİKADA ÖDERİM.
Yeterince net olmuş ekleyeceğim bir şey kalmamış. Kurucusunun yahudi olması beni ilgilendirmiyor, bunun haricinde hemen hemen düşündüklerimi dile getirmiş arkadaş. Evet yasağı savunuyorum.