http://smyhosting.com Buradan geçen yıl bir domain almıştım, bu yıl domainimi başka bir firmaya transfer etmek için EPP kodu alıp diğer firmaya KK ile tek çekim ödeme yaptım ve bir sürpriz yaptılar bana.
Transfer etmek istediğim firma ile kayıtlı olan firmanın Registarları aynı olduğu için (ResellerClub) EPP koduyla değil de direkt hesaptan hesaba aktarım yapılması gerektiği söylendi ve transfer edeceğim firmanın bilgiler bana verildi (ResellerClub'taki e-postaları ve müşteri hesap numaları)
Bunu SMY Hosting'e ilettim ancak sorun çıkarttılar,
güvenlik nedeniyle böyle bir aktarım yapılamaz dendi,
neden diye sorduğumda neden de gösterilmedi. Arada ben kaldım çünkü diğer tarafa ödeme yaptım ama SMY Hosting'den domainimi alamadım.
Burada SMY Hosting ******* diye bir konu açılmıştı, Daha önce oradan hosting hizmeti de almıştım
gerçekten kötüydü sürekli kitlenmeler yaşanıyordu, o yüzden konuyu açan arkadaşa hak vermiştim ancak ******* yapacak kadar düştüklerine inanmamıştım ama
şimdi bana yaptıklarına ne denir? **********
Resmen domainimi rehin aldılar, resmen
gel tekrar bizde uzat domaini demeye getirdiler (üstelik fiyatları da p
iyasanın üstünde) çünkü neden göstermeden
ICANN kuralları diyerek başından savmaya çalıştılar.
Sonuç olarak ne oldu diye soracak olursanız;
Transfer etmeye çalılıp ta ödemeyi yapan firma bana 3 seçenek sundu:
1. Ücreti iade edelim,
2. Ücreti kredi olarak hesabınıza yükleyelim,
3. Yeni bir domain seçin onu panelinize ekleyelim.
SMY Hosting domainimi nedensiz rehin aldı, ben de yeni bir domain söyledim kayıt edilip panelime eklendi
iş tatlıya bağlandı ancak işin acı tarafı:
Domain benim için önemli ve
jenerik bi domaindi, index ve title si olmadan Google'da iyi bir sıradaydı, yeni bir domaine
SEO kasıp eskisinin yerine getirmek benim için zor olacak bu yüzden SMY Hosting'i (smyhosting.com) buradan *******,
uzak durun arkadaşlar,
*********!
Saygılarımla...