Max275 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar;

Benim alanında otoriter ve en iyi denebilecek bir sitem var. Sitede yaklaşık 40 civarı orjinal makalem var. ANCAK bir şahıs benim sitemin NET uzantılısını almış ve bu yazıları ve resimleri kopyalamış.

Daha önce sitemin altına "SİTEMİZDEKİ HİÇ BİR YAZI İZİNSİZ KULLANILAMAZ" yada "KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ" yazmamıştım.

Bu site ben bu yazıları yazmadan 2-3 ay önce kopyalamış ve hiç kaynakta göstermemiş aynı zamanda hızlada yükseliyor.

Benim sorum ise;

- Hukuksal olarak hak iddaa edebilir miyim?
- EĞER BU ŞEKİLDE BİR HUKUK HAKKIM OLMAZSA... Sitedeki yazıların telif hakkını bu saatten sonra alsam O SİTEYE KARŞI HUKUKSAL ÜSTÜNLÜĞÜM OLUR MU?

Yoksa o siteye bu saaten sonra rica bulunmak dışında bişey yapamaz mıyım?
Selamlar,

İlgili eserlerinizin sizin icazetiniz olmadan kopyalanması sorununuzda birkaç bilgi gerekmektedir; bunlar ilgili eserlerin içeriğinin ne olduğu, türü vs. gibi ayrıntılardır. İlgili sorunuzu 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' nu inceleyerek fikir edinebilirsiniz. (Eserlerin nitelğini bilmediğim için yorum yapamıyorum, konu hakkındaki ilgili mevzuata bakmanızı tavsiye ediyorum.

Alıntı
- Hukuksal olarak hak iddaa edebilir miyim?iddaa
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' nun 1/A Maddesi derki: ''Bu Kanun, fikir ve sanat eserlerini meydana getiren eser sahipleri ile bu eserleri icra eden veya yorumlayan icracı sanatçıların, seslerin ilk tespitini yapan fonogram yapımcıları ile filmlerin ilk tespitini gerçekleştiren yapımcıların ve radyo-televizyon kuruluşlarının ürünleri üzerindeki manevi ve mali haklarını, bu haklara ilişkin tasarruf esas ve usullerini, yargı yollarını ve yaptırımları ile Kültür Bakanlığının görev, yetki ve sorumluluğunu kapsamaktadır. '' ve bahse konu kanunun 1/B Madde' si: '' Bu Kanunda geçen tanımlardan;
...
b) Eser sahibi: Eseri meydana getiren ... * kişiyi,
...'' dolayısı ile eser sahibi olduğunuz için hukuki olarak bahse konu eser hakkında hak iddia edebilirsiniz.

Alıntı
- EĞER BU ŞEKİLDE BİR HUKUK HAKKIM OLMAZSA... Sitedeki yazıların telif hakkını bu saatten sonra alsam O SİTEYE KARŞI HUKUKSAL ÜSTÜNLÜĞÜM OLUR MU?
Telif hakkı makabline şamil olamayacağı için geçmişe yönelik bir hak iddiasında bulunamazsın, ilgili eserin telif hakkını tescil ettiğiniz andan itibaren hukuki olarak hak iddia etme hakkına sahip olursunuz. İlgili kanunun tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Konu hakkında profesyonel hukuki danışmanların da görüşünü almanızı tavsiye ederek iyi çalışmalar diliyorum..