Dediğim şu ben blogger'dan blog sitesi açıcam.Ve ilk eklediğim içeriğin içinde bilgi vermek amacıyla bir sitenin linki olacak.Bu link backlink midir diye soruyorum ve bir zararı olur mu?Sitem sandbox'a düşer mi?google indexlerim silinir mi?2. ve 3. içeriklerde de böyle link verirsem zararı olur mu?
r10.netde bulunan bir makaleyi kendi sitende yayınlamak istedin,
ama makaleyi yazan adam konu altına not düşmüş kaynak belirtmeden paylaşmak yasaktır,
bu şu anlama gelmez kaynak vermezsen adam senin yakana asılır alakası yok.
Bu tamamen senin profesyonelliğine bağlıdır ki sen bu adamın yazısını aynen çekersin altada kaynak:r10.net veya r10.net üzerindeki konunun linkini verirsin.
radmin google hesabına girer ve baktığında arabaci.com sitesinden kendisine link verildiğini görür tıklar bakar.
Bu ne kadar backlink olur o senin sitenin linklere karşı yapısına bağlıdır eğer nofollow olarak algılarsa backlink olmaz o konuda reklam gibi olur. Ama siten dofollow olarak algılarsa google onu backlink olarak algılar ve o sitenin daha çabuk indexlenmesini sağlar.
Sen link takası yapıyorsun adamlar ile bunu neden yapıyorsun o adamın sitesinden gelicek hitlere göremi? o sitenin günlük tekili 1k olsun dost sitelere dikkat edip tıklayan kişi sayısı 15-20 i geçmez. Bundaki amaç içeriği birbirine yakın sitelerin birbirlerinin linklerini ekleyerek daha çabuk indexlenmesini sağlamaktır.
kusura bakmazsın umarım uzun yazdım biraz