Ben filme okadar para vermem açıkçası nette bedava var nasılsa
İzleyenler varsa yorulara göre izleriz bizde
İşte zihniyet ortada.Amerika yıllar boyunca dünyaya özellikle sinema sayesinde hoş görünmeye çalışmıştır.Haksız ve zalim olduğu Vietnam savaşında sanki o insanları kurtarıyormuş gibi Rambo karakterini yaratmış ve heme amerikan halkına hemde Dünyaya şirin görünmeye çalışmıştır.Ki bunuda başarmıştır.Amerikada en az 200 civarı Vietnam ile ilgili film çekilmiştir.Düşünün haksız ve alçakça savaştığı bir film için 200 film çekiliyor.Çekiyor çünkü adamın filmi vizyona girdiğinde salonlar tıka basa doluyor.Bizim ülkemizdeki gibi sadece lafta vatan millet sakarya demiyor.Halkı gerçekten vatansever.O kadar iğrenç bir geçmişe sahip olmalarına rağmen onların bu kadar vatansever olmalarındaki en büyük etken sinemadır.Yıllarca filmlerle bunu halkına aşılamıştır.
Bu kadar asil ve onurlu bir milletin geçmişte yaşadığı olaylarla,savaşlarla ilgili kaç tane film izlediniz?Gelibolu belgeseli çıktığında sinemada kaç kişi izledi?
Öncelikle bu zihniyet değişmeli.Amerikanın müziğini,markasını,o sunu bu sunu örnek alacağınıza birazda halkının vatanseverliğini örnek alın.Ama yine lafta kalacaksa bırakın siz yine kendi bildiğinize devam edin.
(Bu sözlerime kızacak olan arkadaşlar çıkacaktır.Polemiğe girmek istemiyorum.Bu sadece benim şahsi görüşümdür.)