Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık 1,5 ay önce televizyondan çıkan reklamlara dayanamayıp vodafone shop a giderek 3g internet paketlerinden aldım.18 ay tahaaüt edersem mobile modemi hediye edeceklerini ve ilk 3 ay sabit ücretin alınmayacağını söylediler.Ben de güzel diyip aldım.Eve bir hevesle gidip modemimi bilgisayarıma taktım,vodafone yazılımını yükledim ve internete 3g hızında bağlanma umuduyla programı çalıştırdım ve büyük bir sürprizle karşılaştım.3G sinyali yoktu.Bunun yerine Edge bağlantısıyla karşılaştım.Bilmeyenler için söyleyeyim edge 236kb/sn lik bir hız.Bir sayfa açmaya çalıştım abartısız kağnı hızında bir hızla karşılaştım 3dk da açtı sayfayı ve 4-5 dk sonra da bağlantı kesildi.Bağlantıyı yeniledim yine aynı şekilde 5-6 dk sonra bağlantı kesildi.Hemen müşteri hizmetlerini aradım.Uzun bir bekleme müziğinin ardından sonunda müşteri temsilcisine bağlandım.Durumu anlattım ve bana bulunduğum bölge de 3g şebekesinin olmadığını söylediler.Halbuki 81 il MERKEZİ nde aynı anda bağlantı sağalanacak diyorlardı ve ben de il merkezinde oturuyordum.Müşteri temsilcisi alt yapı çalışmalarının devam ettiğini ve kesin bir zaman vermeyerek 3g şebekesinin geleceğini söylediler.O zaman bari edge hızındaki bağlantımdaki problemi giderin dedim.Kayıt oluşturdular ve 2 gün içerisinde geri döneceklerini ve problemin giderileceğini söylediler.Ama 2 gün sonra ne problem giderildi ne de arayıp soran oldu.Bunu takiben 1 ay içinde 1 kez vodafone shoptan 4 kez de müşteri hizmetlerinden sorun kaydı oluşturmama rağmen ne geri dönen oldu ne de sorunum giderildi.Kullanamadığım bir hizmeti iptal ettirmek istediğimi söylediğim de ise sözleşme gereği cezai şart olduğunu ve 18x45tl ödemem durumda sözleşmemin iptal edileceğini söylediler.Bu olaylardan sonra internette araştırdım ve şikayet sitelerinde aynı durumda olan yüzlerce şikayetle karşılaştım.Daha alt yapısı tamamlanmamış bir teknolojiyi hangi akla hizmet satışa sunuyorlar?Çok büyük bir kazık yedim velasıl.Bu konuyu da 3g internetpaketlerinden almak isteyen arkaşların da mağdur olmaması için açtım.Eğer almayı düşnüüyorsanız mutlaka bir tanıdığınızdan falan modem bulup bölgenizde denemenizi tavsiye ederim.Çünkü mobil modemin çekim gücü telefonlarınkinden daha güçsüz.Bakalım yakın zaman da tüketici haklarına başvuracağım.İnş.hak yerini bulur.Size tavsiyem iyi bir araştırma yapmadan almayın ve mümkünse de hiç almayın derim.

Saygılar...