LaXoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba; bildiğim kadarıyla anlatmaya calısıyım.
tumgazeteler ve zaman.com.tr arasında ki ilişki bence AJANS dan kaynaklı, 2 sitede aynı haber ajansına abone olmuşlarsa, aynı haberler cıkıyordur doğal olarak. Sonraki google a sayfa indexletme olayı ise; tumgazeteler ping atmış olabilir haber eklendi diye ve ya google yeni içeriği kendi otomatik almış olabilir. Ve büyük ihtimal google onların haber olduğunu biliyordur. haber sayfasını 2 gün üst sayfalarda tutar sonra aşağıya indirir. (site etiketleri sayfası buna dahil değil)
youtube vs indexleyiciler ise yedirmeye bağlı , açıkcası video75 e bende şaşırıyorum ama şöyle bir durum söz konusu. flv adreslerini direk alıyor, sanki kendi sitesinden gösteriyormuş gibi, kendisi bir video paylaşım / yükleme sitesiymiş gibi gösteriyor. Bot olarak algılamıyor google neden ? bence 2 3 sebepten dolayı.
1. adam bir anda tüm sayfalarını indexletmedi. Yavaş yavaş bi anda tüm youtube videoları vs sokmadı yayına.
2. video sağlayıcısını göstermek için http://video.google.com/videosearch?...om&emb=1&aq=f# kendisi flv yollarını belirterek video.google a kayıt yaptırdı
3. En önemlisi bu bence, youtube dan vs alırken acıklama gibi özellikleri almıyor. Youtube dan cektiğini anlamasınlar diye. Sadece video başlığını alıp, video başlığını basıyor ekrana.
ve sayfa içerisinde aşırı link yok. Sitemap den yediriyor. Ama video75 in bu sekilde üst sıralara cıkmasını acıkcası bende bi anlam veremiyorum
Tumgazeteler altta link vermiş zaman.com.tr deki haberin konusuna böylece "alıntı" yaptığını belirtmiş ama yinede alıntılanan siteden daha iyi bir konumda.(bkz: örnek verdiğim haber konusu)