Merhaba Sevgili R10 Halkı;
Sizlere bu yazımda özgün içeriğin ne olduğu hakkında birkaç hatırlatma yada bir kaç cümlelik bilgi vereceğim. Şimdiden Hatamız olursa affola...
Bilindiği üzere, Google'ın sizi farketmesi için Önemli etkenlerden birisi "Özgün İçerik" tir.
Peki Özgünlükten kasıt nedir? İşte Makalem bunun üzerine olacak.
Özgün bir Site olmak için Tamamen kendi el emeği göz nuru makaleleriniz yeterli değildir. Bunuda şu şekilde açıklamak istiyorum..
-R10 gibi bir site varken ben gidip özgün bir webmaster sitesi açarsam yermi? tabiki rakibim oldukça güçlü olduğuna göre çok zor.
-Facebook gibi bir site varken ben özgün bir arkadaşlık vs sitesi açarsam sizce ne kadar tutar?
Diğer bir örnek;
-DMOZ gibi dünyanın bir numaralı dizini varken kim benim toplisti napsın? Tutma şansı nedir?
-Yada aramızda Gerçekten
Seo hakkında bilgili ve bu işten para kazanan arkadaşlar var. Ben bir Seo sitesi açıcam herbiseyi özgün olcak desem.. Bu arkadaşlarla yarışabilirmiyim? Hayır.
Yani demem odur ki; Özgün olmak demek kimsenin koymadığı içerikleri koyarsam ve bu kesin tutar! demek degildir.
Rakibinizin fazla olduğu alanlarda yoğunlaşmaktan kaçınmanızı öneririm.
Bazı durumlar vardırki İstisna! Örn: ***** sitelere sağlam bir bütçe ayrılırda iyi bir seo ile taçlandırılırsa o site bir ay içerisinde 25-30k ları bulabilir.
Yada bir film sitesi CSS-valid yapılıp güzel bir seo uygulanırsa bir kaç ayda aynı hiti yakalayabilir.. Burada arz talep meselesi vardır.
Tüm anlattıklarımı özetleyecek olursam, Özgün içerikten daha çok özgün bir konuda yoğunlaşın. Kimsede olmayan bir sisteminiz olsun ve insanları kolayca çekebilsin. Kulvarınızda tek rakibiniz kendiniz olun..
Özgün içeriği olmayan bir site sizi google sıralamasında geçtiğinde nasıl küfrediyorsunuzdur... Bakın herseyin ilacı sanılan Google Patron bu konuda çaresiz. Demekki bu şekilde kendiniz yazarak eklediğiniz içerikler size yeterli fayda sağlamayacaktır. Çünkü ortalık copy içerikle doludur. Siz yazın başkası sizden çalsın, işin ekmeğini onlar yesin. Ne güzeL İstanbuL
Özgün içerik mi? Özgün bir düşünce ile hazırlanmış tamamen farklı bir sistem mi? İşte bunun cevabını bulup birşeyler yapmanın yollarını aramanızı tavsiye ederim.
Not: Bu makaleyi yazmamda 2 amaç vardı..
1- Google aramalarında Belirli kelimeler üzerindeki yoğunlaşan insanları uyandırmak,
2- Yeni Başlayan yada daha yolun başında olan arkadaşların kafasında belki bir ışık belki parıltı canlandırmak..
Bol hitli ve Hayırlı kazançlar.