Merhabalar;üç yıldır çalıştığım,son bir yıldırda aktif birşekilde hem pazarlama hemde yaptığım tasarımlar ile İzmirde çok sayıda referansım oluştu ve portföyümde gün geçtikçe büyümekte..Aradım böyle bir konu göremedim,daha önce zoque'da tartışılmıştı herhangi bir sonuç çıkmamıştı ancak ben tartışma tipinde değilde birkaç uyarıda bulunmak için bu konuyu açıyorum.

Bir hafta önce kadar burada yapılan bir tasarım işine nekadar fiyat vereyim gibi bir konu görmüştüm ve oradaki fiyatları okudukça bir hayli rahatsız olup mesleğin nekadar kötüye gittiğini birkez daha anladım,aslına bakarsanız meslek sayılmayadabilir bir internetcafe'ci bile bu işi yapabiliyor ise(istinalar hariç) bu iş cidden yapılmaz..Ancak bu işe ciddi anlamda emek vererek eğitimini alanlar veyahut kişisel gelişim ile öğrenen arkadaşlar var..R10 üzerinde genelde aktif giriş yapan üyelerin yaptığı işler hosting,site network'u sahipleri,adullt site sahipleri,forum sahipleri,Coderler,grafikerler vs vs..

Genelde Web Tasarımcı sayılamayacak ancak aramızdaki herkesin bu işi yaptığını biliyoruz ki yapmamızda gerek sonuçda bu iş için belki gecemizi gündüzümüze katıyoruz çalışıyoruz.Sitenin geneli öğrenci kesimi buluşma resimlerinden bariz açık ve referanslar aracılığı ile kobiler ile görüşme imkanı bulup "esnaf diline" kanıp cidden anormal fiyatlara bu işi yapıyor insanlar ve bu benim cidden ağırıma gidiyor yanlış algılanmasın sonuçta serbest piyasa fakat elinizde olan bu büyük gücü iyi yönde kullanmak akıllıca,aptalca fiyatlar vermek gerizekalılıktır.

Genelde bu işe şöyle bakılıyor "ya sürse sürse 3 gece sürer 200 lira iyi para UYGUNDUR" .. Ancak olaya biraz daha detay getirirsek git kobi ile görüş,ilk tahsilat için git,fotoğrafları çek git gel derken geceler gündüze karışıyor aşağı yukarı 10 gün gidiyor ve hesap ortada ve her ay dolu dolu geçmiyor bu konuya bir arkadaş güzel bir örnek vermiş.."Bu paraya çalışacaksan tekstilerde ayakçılık yap.."

Ufak bir örneklendirme yapayım;şuanda r10da aktif üyemiz(firma sahibi) 150 $ fiyat vermiş ve ben gittim baya zorlana zorlana mecbur kaldım ve 600 e anlaştım ki ben oradan çıktığımda üzüldüm niye bukadar öldü fiyat diye..Demem -o ki..herşey bizlerin elinde biraz daha objektif bakmalıyız.Yapacağımız çalışmaya süre bazında bakmaktansa,yapacağımız çalışmanın o firmaya kazancını göze alarak yapmalıyız belki yaptığınız sayfaya başka bir firmanın satın alma müdürü giricek ve yüksek rakamlı işler alınacak sonuçta yaptığımız iş firmalara açtığımız yeni şube'dir..Dünyanın heryerine 2 tık'dır.Lütfen bu konuda biraz daha duyarlı olalım..