Merhaba arkadaşlar,

Eminim herkes hemfikirdir. Sitede ziyaretçi ne kadar çok kalırsa siteniz okadar yukarlarda çıkar. Bir çok arkadaşımız da makalelerinde bu konuya değindi. Şimdi nasıl bu süreyi arttırıcaz o konu üzerinde konuşalım.

Benim uyguladığım bir kaç yöntemden bahsedicem.

1) Öncelikle söylemeliyim bu yöntem bana çok saçma geliyor. Sitem açsından hiç bir yararı yok ancak google için çiğ tavuk yenir. Linkleri görmek için Üye Olun, eminim bu kelimeleri herkes görmüştür. Ne yazık ki bunu yapmanız siteniz için yararlı. Çünkü ziyaretçi gelir önce konuyu okur daha sonra linki görmek istediğinde ise üye olması gerektiğini anlar. Linke tıklar, kullanıcı sözleşmesini kabul eder, üye adı vs vs vs gibi şeyleri girer, hatta daha sonra mailine gelen linki tıklar. Buda yaklaşık 2 dakika ve 4-5 sayfa kazanmak demektir. Bu da Hemen Çıkma Oranı'nı düşürür ve sitenizi yukarları taşır.

2) Çeşitli yarışmalar, kampanyalar gibi ziyaretçinin size tekrar gelmesini sağlamak, evet bana göre bu en önemlilerden biridir. Çünkü ziyaretçi ne kadar tekrar tekrar gelirse google'a göre siteniz kalitelidir ki ziyaretçi tekrar gelsin. Kaliteli olunca haliyle yukarlara taşınacaktır.

Benim uyguladıklarım bunlar, sizde ziyaretçilerin sizde kalması için farklı yöntemler uyguluyorsanız dinlemek isterim