Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimsenin savunuculuğunu yapmak bana düşmeyeceğinden ötürü bu konularla ilgili bilgiyi birinci kişiden almanız ve buna bağlı olarak konu hakkında yorum yapmanızı daha sağlıklı buluyorum. Sonuç olarak alt yapı lisansı olmadan mevcut bir alt yapıyı kullanarak da hizmet verilebilir. Maddi durumu el veren ve kendine güvenen her şirket birkaç milyon dolar harcayarak bu tür işlere girişebilir..

Bu ilk paragraf içindi.. TSM’nin yaptığı yatırım veya yatırımlar konusunda bilgi sahibi değilim konu belirli bir noktadan sonra başka bir noktaya kaydığından dolayı bir yazım olmuştu..

Ayrıca alt yapı işletmeciliğinde TürkTelekom’dan başka firmalar oluşmaya başladı.. Noktadan noktaya hizmeti alt yapı işletmeciliği lisansına sahip ise kendi alt yapısından sağlayabilir..

Sunucularınızı İstanbul dışında bir yerde neden barındıramadığınızı anlamadım fiziksel konular dışında tüm networkunuzu ve sunucularınızı sonuçta dünyanın öbür ucunda olsanız bile uzaktan yönetebilirsiniz. Çiklet den bahsetmişsin misal bizde diyoruz ki siz neredeyseniz datacenter’iniz orada.. adam sunucusunu formatını, rebootunu her işini uzaktan yapabiliyorsa sunucunun yanında durmasına ne gerek var?

Tabi herkesin çalışma şekli farklı ona bir şey diyemem...

Şimdi size bir kaç kalem çıkartayım;

Öncelikle işletme ruhsatı alıyorsunuz (bu Allah'ın emri zaten...)
Ardından geçeceğiniz noktalardaki tüm belediyeler ile anlaşıyorsunuz.
Yeri kazdığınızdan ötürü yüz binlerce lira ödüyorsunuz.
Şimdi geliyor beton kalıbı atmaya. Bir kanal kendiniz için açıyorsanız ikinci kanalı belediye için açıyorsunuz. (belediye'ye hibe)
Gidiyorsunuz bir kablo üretim firmasına sizin için kilometrelerce kablo üretmesini istiyorsunuz.
Bu kazma işini ve beton kalıbını yaptıracak taşeron buluyorsunuz.
Aradan 10 yıl geçiyor ve belediyeye 10 yıl önce sizin kurduğunuz sistem için kiralama bedeli ödüyorsunuz.

Şimdi bunu bir daha düşünün.

Ben sunucuma uzaktan erişebilirim, tüm işlemlerimi yapabilirim ama bu demek değildir sunucum Dallas'ta olsun. Elimin altında olan şey benimdir.