10 aydır bulunduğum r10'da güzel alışverişler,dostluklar yaşadım.İzmir'de bir çok webmaster arkadaşım oldu.Ancak rep'im yok, itrade im az.Çünkü az bilgi paylaştım, genelde ticaret yaptım,yaptıklarımdan da rep,itrade istemedim,umursamadım..Şimdi farkındayım ki ismimi duyurmak sizlere faydalı olmak istiyorum.

Şimdi Üni.4. sınıf öğrencisi olarak sizlere beğendiğim İngilizce makalelerin Türkçelerini sunmaya başlıyorum.Kendim çeviriyorum söliyim.Umarım beğenirsiniz arkadaşlar...Her gün bilgi paylaşmaya çalışacağım,yeni ve orta seviyedekilere özellikle değişik bilgiler sunmak istiyorum

İLK MAKALE- SEO DA VIDEO KULLANMAK İÇİN 5 NEDEN

Niye, görüntülü SEO kullanır?
1. Her türlü websitelerde videoların, çabukça ve sağlamca indekslendiği ve büyük arama motorları tarafından sayıldığı görülür.
2. Görüntüleri kapsamak, sitedeki anahtar sözcüklerin ve sözcük gruplarının en iyi şekilde kullanılması için ekstra yolları ekler. Alakalı eklemeler senin anahtar sözcüklerinin ve sözcük gruplarının ilgisini görüntülerle birleştirip, sitenin yeri ve onun içeriğine büyük katkı sağlar.
3. Görüntü içeriği, herhangi bir kopya cezası almadan senin gibi 3üncü bir websitede mesela youtubeda kopyalanabilir.Videona verdiğin bir yazı sana bedava reklam olanağı da tanır.
4. İçeriğinle ilgili anahtar kelimelerin çok kez görülmesine olanak tanır.. Sayfalarınızdaki videoların içerikle alakasına mutlaka çok çok dikkat edin.Video açıklamalarının ve etratfaki etikerlerin alakası bile önemlidir.Bu işlem kaliteyi arttırdığından seo faydası ile birlikte,kullanıcı geri dönüşlerini de arttırır.
5.Video içeriklerinizi arama motorlarına daha iyi tanıtmak için bildiğimiz RSS ve Sİtemap uygulamaları ile birlikte MRSS denilen medya RSS lerini de kullanabilir ve farklılık yaratabilirsiniz...