R10.net

R10.net (https://www.r10.net/index.php)
-   Off-Topic (https://www.r10.net/off-topic/)
-   -   Dolandırıldım! Öyle Böyle Değil (https://www.r10.net/off-topic/2730900-dolandirildim-oyle-boyle-degil.html)

Eyupoglu 08-03-2021 17:09:26

Dolandırıldım! Öyle Böyle Değil
 
Selamlar, ömrümde ilk defa dolandırıldım ama farklı bir dolandırılma oldu. İyilikten maraz doğar misali. Aranız da fikir verebilecek var ise ufaktan detaylı anlatayım.
Bir arkadaş bundan 3-4 ay önce beni bulup projem var, şu işi yapacağım bir seo uzmanına ihtiyacımız var dedi. Bir kaç tane de finans sağlayacak abisi varmış. Neyse geldi yanımıza, bir hafta günlük kiralık evde tuttuk. Sonrasında güvendiği abileri buna ödeme falan yapmadı tabi, ortada kaldı.
Bende kardeş bak gel benim dükkanda kal, aşımız neyse yeriz, açsak da beraber aç kalırız. Senden iş istemiyorum iş verirsem de parasını alırsın dedim. Sonrasında bu arkadaşın bir kaç telefon konuşmasına şahit oldum tabi, her konuşmada farklı bir yalan söylüyor insanlara. Neyse, ben bunu yanımdan gönderdim bir yolla. Tabi hattı aramalara kapalı olduğu için benim kullanmadığım kapanmasını beklediğim hattım vardı. Bunu istedi iş bulayım vereyim abi dedi.
Tamam kardeş ama senden ricam işin bitince geri ver hemen çünkü biz her yerden silecez o numarayı harita işleri falan yapmıyoruz artık, kimseden de iş alma özellikle nakliyat falan hiç alma dedim. Neyse, 5 gün önce bir haberde gördüm, elemanın biri yıllar önce çöpe attığı sim karttan dolayı herkese borçlandırılmış tabi bende uyuz oldum adama ulaşamıyorum. Hemen vodafoneye geçiş yapıp hattı geri aldım, bugün açıldı.

Ve süprizler gelmeye başladı. Bir çok beni arayan müşterinin harita işini, reklam işini almış. Şuan itibariyle 6-8 bin arası bir şey. Ben başta hattı kırıp kafamı boşaltayım dedim ama vicdanım el vermedi. Bir çok kişiye geri dönüp, bu mağduriyeti giderecek maddi gücüm yok ama size ne hizmet sözü verilmiş ise ben yaparım dedim. Sağ olsun hepsi de olumlu karşıladı.
Ama şöyle de bir durum var, misal nakliyatçılara harita açamıyorum bazen zor oluyor. Tabi ki gücüm yettiğince para iadesi de yaparım. Fakat hemen yapabilecek gücüm yok, bu insanlar beni polis veya benzeri yerlere verirse akıbetim ne olur?

Özellikle söylüyorum, hat benim olduğu için bunun vebali bende ve ömrüm boyunca bir tl haram yemedim, yemem. Niyetim bu insanların mağduriyetlerini gidermek için kapatmam gereken hattı bile açık tutuyorum.

Yumak 08-03-2021 17:11:36

Okurken yutkunamadım.

sametdemir 08-03-2021 17:12:54

Besle kargayı, oysun gözünü

fattih 08-03-2021 17:13:23

Çok geçmiş olsun, umarım en hasarsız şekilde atlatırsınız...

mhtyvz 08-03-2021 17:13:51

Bunun adı iyi niyet değil hocam başka bir şey, neyse geçmiş olsun. Umarım en az zararla atlatırsınız.

MuratCENGEL 08-03-2021 17:13:55

Acıma yetime...

Bacterium 08-03-2021 17:14:10

büyük geçmiş olsun hocam, gerçekten dediğin gibi bazen iyilikten maraz doğabiliyor işte.

persius35 08-03-2021 17:15:34

hat sizin se dava edilirse başınız derde girebilir şöyleki bu işlerde şimdi uzlaşma var mahkeme uzlaşamay gönderiyor mağdurların parasını ödemeniz gerekecek,,yada iddanızı ispatlayamazsanız hapis ve para cezası alabilirsiniz

SpyQuality 08-03-2021 17:16:37

kime güveneceksin işte kaç kere kazık yemişimdir hala akıllanamıyorum doğuştan gelen bişi demek ki

kaptan041 08-03-2021 17:19:48

hocam allah kolaylık versin bu devirde kimseye güven olmuyor cidden bence adama yapılan ödemelerin dekontunu isteyin müşterilerden kanıtlarla birlikte adama dava açın forumda avukat arkadaşlar vardır aktif olanlara danışabilirsiniz

RABY 08-03-2021 17:20:51

Geçmiş olsun hocam ama bu adam ödemeyi elden almadı müşterilere belirtin bankalardan iade istesinler ve kimin adına havale yapmışlar o şekilde şahısı bulursunuz

fikirdanis 08-03-2021 17:28:00

bilemedim.
forumda adultçu bir uyenin konusunda ben olumsuz yazmıştım site kopyaydı makaleler falan ki o site adulta döndü 2 ay sonra .
neyse.
orada şunu yazmıştın çok iyi hatırlıyorum.milleti dinleme birileri bana bir projemde o işten hayır gelmez diye yazdılar ben dinlemedim yaptım yilda hiç ellemesem 8 bin tl gelirim var yazmıştın.
muhtemelen 5 6 bin tl sana koymaz öde o elemana da güveni kötüye kullanmadan suç duyurunda bulun dava aç hukuk bakar çaresine.

geçmiş olsun

tlga_kurt 08-03-2021 17:40:31

3D ile ödeme yapılmadıysa iade alınıyor diye biliyorum hocam bilgim dışında diyip bir şanslarını denesinler

GÖKTUĞ 08-03-2021 17:41:17

Çok geçmiş olsun

cemg 08-03-2021 17:48:36

Geçmiş olsun :( Aramıza hoş geldin ben 2012 yılında 85 bin içeri girdim aynı kafa ile.
Hukuken bir sorun olmaz zaten işleri yapıyorsun kötü niyet yok. Zaten işe söz verip yapmayan sen değilsin.

Ama önemli bir tavsiye : Sana gelene kadar adam olmayan sende adam olmaz. Merhametli olmayı bırak Adil ol :)

birsevda 08-03-2021 17:54:40

geçmiş olsun hocam denecek söz yok bu devirde iyilik yapılmaz

BaaRaaN 08-03-2021 18:01:29

Çok geçmiş olsun, İşini görüp mağduriyetini giderdiğiniz kişilere rica da bulunun, Ödeme yaptıkları hesap sahibinden şikayetçi olsunlar.

caglarenes 08-03-2021 18:04:24

Herhangi bir şekilde hukuki sorun olmayacağını düşünüyorum. Çok fazla boş vaktim var yapabileceğim bir şeyler olursa PM atabilirsiniz.

digiklan 08-03-2021 18:28:22

Kimse seni polise falan veremez. Bir iş için anlaşıp işi yapamadığın eksik yaptığın zaman dol@ndırıcı olmazsın. Ticari bir alacak verecek işi olur. Adamlar paralarını isterlerse dava açmak zorunda kalırlar. Dava sonunda da en fazla taksitlendirme istersin ya da ödeyemiyorum dersin. Beklerler ödeyebileceğin zamanı.
Ama polisle savcı ile başın derde girmez anlaşılan işi yapmaya uğraşıp yapamazsan.

Dol@ndırıcılık, savcı ve polis ancak işi yapmayacağını bile bile parayı alıp dol@ndırma kastı ile bu işi yaparsan araya girer. Savcılığa şikauyet ederlerse de gidersin alacaklı ile görüşüyoruz işi yaptım ama istedikleri olmadı hala yapmaya uğraşıyorum dersin takipsizlik verir.

Ayrıca bir suç duyurusunda bulunacak olunursa bu hattın sahibi hakkında değil. ödeme yapılan hesabın sahibi hakkında olmalıdır. Parayı kim aldıysa işi teslim etmesi gereken odur. Yani bir telefon hattı üzerinden kurulan iletişim sizi bağlamaz. Ödeme kime yapıldıysa işi teslim etmesi gereken de odur.

Eyupoglu 08-03-2021 19:37:58

Herkese yorun ve motivasyonu için minnettarım. İşin yasal boyutunu açıkcası çok aklıma getirmedim, bizden hizmet almaya çalışan zaten genellikle esnaf olanlardı. Yazık o adamlar da şu dönemde 3 kuruş daha kazanabilmek için farklı yollar ararken böylesi durum ile karşılaşmaları beni üzdü. Bu yüzden anlaşabildiklerime hizmet verip, anlaşamadıklarıma gücüm yettiği kadar ödeme yapacağım.
Diğer şahsı da Allah'a havale edeceğim. Ne diyim.

ByMaDaK 08-03-2021 21:44:35

Geçmiş olsun, üzüldüm. Umarım sorunsuz halledersiniz. :-|

fedajans 08-03-2021 21:54:32

Adam olmak ne kadar zor olabilir ki derken yine bir şey çıkıyor karşımıza, Allah güç ve sabır versin.

HazarHizmet 08-03-2021 22:00:55

Alıntı:

Misafir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1079591117)
Herhangi bir şekilde hukuki sorun olmayacağını düşünüyorum. Çok fazla boş vaktim var yapabileceğim bir şeyler olursa PM atabilirsiniz.

Grafikte anlar mısın bi svg var ya kahve ısmarlarım editlersen

caglarenes 08-03-2021 22:27:47

Alıntı:

HazarHizmet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1079592964)
Grafikte anlar mısın bi svg var ya kahve ısmarlarım editlersen

PM ilettim

HazarHizmet 08-03-2021 22:56:56

Alıntı:

Misafir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1079593196)
PM ilettim

Cevap yazamıyorum ya sana hafız
Zahmet olmaz ise bana öm ile
https://api.whatsapp.com/send?phone=90
Buraya numaranı ekleyip yolla bilir misin wp mesaj ile yazayım

AldagBilisim 08-03-2021 23:23:31

2 3 yıl önce halan kocasından kaçıp istanbula geldi (2 de oğlu var) o kadar akrabası olmasına rağmen babamı bile aramadan bize geldi (annem babam ayrı) annem de iyi niyetinden evimizi açtı bir süre bizde kaldılar halam avukatlık olmuştu telefon borcundan filan annem ödedi sözde iyilik yaptık işte halan da pek rahat durmuyordu engel olmaya kalktık ara ara tartışmalar çıktı en son ufak oğlunu aldı evden gitti büyük oğlu bizde kaldı 1 yıl sonra filan askere gidecek diye girdi tekstile çalışmaya başladı biz istemediğimiz halde evin masraflarına ortak olmak için para veriyordu buda biraz dengesizdi çok saçma sapan konulardan tartışma çıkıyordu 1 oldu 2 oldu 3 oldu artık sabrımız kalmadı babamın teyzesi ile konuştuk halamın oğlunu onlara gönderdik sizce ne yapsa yeridir oradakilere bizim elinden zorla parasını aldığımızı ona para vermediğimiz köle gibi kullandığımızı söylemiş hatta söylemekle de kalmamış bir de gasp ettik diye polise şikayet etmiş (bir süre sonra o evden de kovuldu) o kadar gereksiz bir insanlardı ki şimdi konuyu okuyunca aklıma geldi :(

JimmyBey 08-03-2021 23:42:08

GEçmiş olsun üstad.. içim burkuldu resmen..

Evteks 08-03-2021 23:49:03

Sen adamın hasısın .
Esnaflık, adamlık bunu gerektirir.
İyilik yapmışsın. İşin zor, niyetin güzel Allah ta güzel yardım eder sana

seyretal 09-03-2021 00:18:19

Alıntı:

Eyupoglu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1079590701)
Selamlar, ömrümde ilk defa dolandırıldım ama farklı bir dolandırılma oldu. İyilikten maraz doğar misali. Aranız da fikir verebilecek var ise ufaktan detaylı anlatayım.
Bir arkadaş bundan 3-4 ay önce beni bulup projem var, şu işi yapacağım bir seo uzmanına ihtiyacımız var dedi. Bir kaç tane de finans sağlayacak abisi varmış. Neyse geldi yanımıza, bir hafta günlük kiralık evde tuttuk. Sonrasında güvendiği abileri buna ödeme falan yapmadı tabi, ortada kaldı.
Bende kardeş bak gel benim dükkanda kal, aşımız neyse yeriz, açsak da beraber aç kalırız. Senden iş istemiyorum iş verirsem de parasını alırsın dedim. Sonrasında bu arkadaşın bir kaç telefon konuşmasına şahit oldum tabi, her konuşmada farklı bir yalan söylüyor insanlara. Neyse, ben bunu yanımdan gönderdim bir yolla. Tabi hattı aramalara kapalı olduğu için benim kullanmadığım kapanmasını beklediğim hattım vardı. Bunu istedi iş bulayım vereyim abi dedi.
Tamam kardeş ama senden ricam işin bitince geri ver hemen çünkü biz her yerden silecez o numarayı harita işleri falan yapmıyoruz artık, kimseden de iş alma özellikle nakliyat falan hiç alma dedim. Neyse, 5 gün önce bir haberde gördüm, elemanın biri yıllar önce çöpe attığı sim karttan dolayı herkese borçlandırılmış tabi bende uyuz oldum adama ulaşamıyorum. Hemen vodafoneye geçiş yapıp hattı geri aldım, bugün açıldı.

Ve süprizler gelmeye başladı. Bir çok beni arayan müşterinin harita işini, reklam işini almış. Şuan itibariyle 6-8 bin arası bir şey. Ben başta hattı kırıp kafamı boşaltayım dedim ama vicdanım el vermedi. Bir çok kişiye geri dönüp, bu mağduriyeti giderecek maddi gücüm yok ama size ne hizmet sözü verilmiş ise ben yaparım dedim. Sağ olsun hepsi de olumlu karşıladı.
Ama şöyle de bir durum var, misal nakliyatçılara harita açamıyorum bazen zor oluyor. Tabi ki gücüm yettiğince para iadesi de yaparım. Fakat hemen yapabilecek gücüm yok, bu insanlar beni polis veya benzeri yerlere verirse akıbetim ne olur?

Özellikle söylüyorum, hat benim olduğu için bunun vebali bende ve ömrüm boyunca bir tl haram yemedim, yemem. Niyetim bu insanların mağduriyetlerini gidermek için kapatmam gereken hattı bile açık tutuyorum.



Merhaba Geçmiş olsun

Hattın gerçek sahibi olduğun için böyle bir durumda muhatap sen olursun ben yapmadım demen birşey ifade etmez.
15 Yıl önce gencin yaşı tutmadığı için bir arkadaşım kendi üzerine çocuğu ve ailesini tanıdığı için hat aldı. Gençlikya bir kıza takılmış arkadaş olmak istemiş kız kabul etmeyip olayı ailesine söylemiş. Bunun üzerine ailesi şikayetçi olmuş. Savcılık numarayı sorgullattığından dolayı hatta arkadaşın üzerine olduğundan dolayı direk bunu savcılığa çağırdılar. Savcılıkta ben değilim desede karşı tarafta beni rahatsız eden bu abi değil desede para cezası yemekten kurtulamadı.

Sizinki ticari olduğundan dolayı işin içinde parada olunca herşeye girer onun için öncelikle sen savcılığa durumu belirtirsen daha kolay aşarsın durumu.

GokturkDijital 09-03-2021 00:51:14

Geçmiş olsun hocam, bütün müşterileri bulup forumdan harita açan arkadaşlara rica etsen harita actirtsan olmaz mı ? Yardım ederler elbet. Bende yorum hizmeti sağlarım ücretsiz onlarda telafi gibi olmuş olur. Yapabildiğini yap bence işini garantiye al

Eyupoglu 09-03-2021 00:54:20

Alıntı:

RedlineModa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1079594556)
Geçmiş olsun hocam, bütün müşterileri bulup forumdan harita açan arkadaşlara rica etsen harita actirtsan olmaz mı ? Yardım ederler elbet. Bende yorum hizmeti sağlarım ücretsiz onlarda telafi gibi olmuş olur. Yapabildiğini yap bence işini garantiye al

Şuan hattı açık tutuyorum kimlerle ne yapmış bilmiyorum. Arayanlar ile güzel dille konuşup derdimi anlattım, hizmeti elimden geldiğince vereceğimi söyledim. Size de teşekkür ederim.
Şuan gerçekten trajikomik bir durum içerisindeyim, yemin ediyorum ben kötü biri değilim şu forumda bile bakın ticaretimin 5 katı yardım konularım bulunur. Ama neden insanlar bu kadar kötü anlamıyorum. Rabbim beterinden korusun, kimseyi de haram yiyecek duruma düşürmesin.

constantine38 09-03-2021 01:52:24

Geçmiş olsun hocam. Dua et de başka illegal işlere girişmiş olmasın. Daha büyük zararlarda açmış olabilir. Baktın bir adam ayaküstü takla atıyor acımayacaksın. Bir tekme de sen atacaksın hocam.

yalinyalniz 09-03-2021 02:11:26

Alıntı:

Eyupoglu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1079594581)
Şuan hattı açık tutuyorum kimlerle ne yapmış bilmiyorum. Arayanlar ile güzel dille konuşup derdimi anlattım, hizmeti elimden geldiğince vereceğimi söyledim. Size de teşekkür ederim.
Şuan gerçekten trajikomik bir durum içerisindeyim, yemin ediyorum ben kötü biri değilim şu forumda bile bakın ticaretimin 5 katı yardım konularım bulunur. Ama neden insanlar bu kadar kötü anlamıyorum. Rabbim beterinden korusun, kimseyi de haram yiyecek duruma düşürmesin.

Sen önce hattı taşıt hocam, sonra da Whatsap Telegram ne kadar sohbet appi varsa hepsine 2FA aç.
Bence bunun arkasında birileri var, şikayetçi ol.

ESSA 09-03-2021 13:08:46

Git direk şikayette bulun hocam.

cixipit 09-03-2021 13:12:28

geçmiş olsun

batuhan_polat 09-03-2021 13:22:42

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun.
Tamam iyi niyetinizden de olsa o şahısa kalacak bir yer, yiyecek bir lokma vermişsiniz. Eyvallah. Yaptığın sevabın hayrını görürsün inşallah.

Ama ne olursa olsun tanımadığın bir adama (özellikle böyle şüphelendiğin adama) hiçbir şekilde bırak sim kartını, cep telefonu numarasını bile vermemen gerekiyordu.

Olan olmuş artık. İnşallah en kısa zamanda halledersin.

looktr 09-03-2021 14:07:56

*1. Sadece maddi-hizmet değil, yasal yükümlülükleriniz de var. yarın bir gün birisi hiç acımadan size dava açar. Cevap veremezsiniz.
*2. Böyle insanlar için yasal işlem yapmadığınız sürece başak sahte cilikler yapması için teşvik etmiş oluyorsunuz. Sahte cilik dolan dırıcılık sektörü böylece çığ gibi büyüyor.

*3. Hiçbir şey yapamıyorsanzı gazete ilanı veya web sayfası ile durumu açıkça belirtin. Şu tarihler arssında telefonu şu şahıs kullandı sorumlu değilim diye. En azından kayıtlı bir belgeniz olur. Niyetinizi ve durumu ifade etmiş olursunuz.

*4. Müşterilere de durumu açıkça ifade edin.

Jorphy 09-03-2021 14:13:45

bana gerçek gelmedi pek hikaye.

mantık hataları;

-en başta bu sim kartın varlığından habersizdi
-yanınızdan gönderdiniz, sim kart olmasa dolandırılmayacaktınız veya başka yol bulamadı.
-bu derece riskli hareketi yapabilen birisi en nihayetinde hırsızlık da yapabilir sonuçta, bir şeyi çalmış olması gerekirdi

BABA 09-03-2021 14:20:28

türk borsasına gel dostum her gün dolandırılıyoruz. Alışkanlık yapıyor zamanla.

Eyupoglu 09-03-2021 14:25:00

Alıntı:

Jorphy Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1079597391)
bana gerçek gelmedi pek hikaye.

mantık hataları;

-en başta bu sim kartın varlığından habersizdi
-yanınızdan gönderdiniz, sim kart olmasa dolandırılmayacaktınız veya başka yol bulamadı.
-bu derece riskli hareketi yapabilen birisi en nihayetinde hırsızlık da yapabilir sonuçta, bir şeyi çalmış olması gerekirdi

Birşeyi eksik anlatmak, yalan söylemek değildir.
Ben sim kartı yanımızdayken verdim, dün öğrendiğimize göre de zaten yanımızdayken de akşamları müşteriler ile diyalog içerisindeymiş. Hırsızlık yapabileceği birşey yoktu. Ynai çalıp satabileceği değerli birşey. Sim kartı vermeseydim evet bu olay başıma gelmeyecekti, belki de onun aklına bile gelmedi bu şekilde bir olay. Fakat, günde 5-6 arayan olduğu için bunu fırsata çevirmiş. Ben arayanları açma, yazanlara da iş yapmadığımızı tekrarladım bir kaç. Ama yine de aklınıza takılan birşey varsa sorunuzu cevaplamak isterim.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:54:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.