En nefret ettiğim şeydir bu güzel forumu messenger gibi sohbet ortamına çevirmek ancak bu konuşmana cevap vermemek de olmazdı.
Öncelikle üslup sorunun çok açık şekilde var. Belki sinirden olabilir ancak biraz daha dikkat etmelisin konuşma tarzına. Neyse...
Ordaki halk benim gibi düşünmez tabi, ordaki şartlar farklı. Bir düşün acaba Şırnak halkını türklere düşman hale getiren şey nedir? Devletin yanlış politikası olabilir mi? Bak hocam, dikkat edersen bu aralar televizyonda bazı siyasetçilerimiz geçmişte hata yapıldığını söylüyorlar ve bu hatanın "pkk ile halkın ayırt edilememesi" şeklinde ifade ediyorlar. Pkk, tabi ki bitirilmek istenmiştir, isteniyordur ancak halk ile karıştırıldığından ister istemez ordaki masum halk da zarar gördü. Pkk da bunu kendine koz olarak kullanıp, türklere karşı düşman olmasını istedi ordaki halkın. Sen başardığını da ifade ediyorsun bir anlamda Pkk'nın. Yani kısaca Pkk, Şırnak'taki halkı türklere düşman etmiş ancak bunu yaparken devletin yanlış siyasetinden yararlanmıştır.
Yukarıdaki sebeplerden dolayı ordaki halka kin besleme hakkınız bence yok. Ordaki halk eğer düşmansa ve türkleri bir kaşık suda boğmak istiyorsa (ki ben inanmıyorum) bu yanlış politika sonucudur.
Sana göre popülist konuşmalar yapıyor olabilirim ancak tekrarlıyorum "Halkların kardeş olabileceği" düşüncesine inanmak popülistlikse evet popülistim.
Kitap okuyorum ama dediğiniz gibi biraz daha kitap okumaya çalışacağım yani önerinizi değerlendireceğim ancak "Hangi halklar kardeş olabilir öğren" lafınızı hiç beğenmedim çünkü ben bütün halkların kardeşçe "emek" ekseninda yaşayabileceklerine inanıyorum sizin aksinize. Türk, kürt, ermeni, çerkez, arap, ingiliz, çinli ve aklınıza gelebilecek tüm halklar...
"Hepimiz Ermeniyiz" faciasına bence de girmeyin, nitekim ağzınızdan aşırı milliyetçi laflar döküleceğine eminim. Bu laflar bana göre zehirdir.
Saygılar hocam.
Sen ne konuştuğunu sanıyorsun? Ben askerde Asteğmendim ve Şırnak'ta görev yapıyordum. Ve oradaki halk hiç de senin gibi düşünmüyor. Ellerinde olsa bir kaşık suda boğacaklar. Gözümün önünde iki askerimi şehit ettiler. Oturduğun yerde populist konuşmalar yapmak basit sen oralara git ondan sonra buraya yaz. Ayrıca Siirt'te 2 yıl öğretmenlik yaptım Türk olduğunu anladıkları an mimlendin demektir. Öğrencilerin bile beyni yıkanmış. Sen buna mı halkların kardeşliği diyorsun..? Senin en iyisi biraz daha kitap okuman ve hangi halklar kardeş olabilir onu düşünmen gerek. Daha doğrusu hayatı öğrenmen gerek. Öyle özgürlükçü üniversite gençliği özenitisini bırakın artık. Gerçek hayatı görün. Bu da oturduğun yerde olmaz!!! Gidip yaşayacaksın sonra konuşacaksın..! Umarım anlamışsındır arkadaşım. "Hepimiz Ermeni'yiz..!" faciasına hiç girmeyeyim yoksa çok kötü olur. Sinirimden dolayı özür diliyorum hepinizden. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin.