37 aydın ve diğerleri hakkında şunları biliyorum:

Çoğu alevi mezhebinden Türkiye'nin aydınlık yüzleriydiler.
Birçoğu devrimci fikirlere sahip, sosyalizm savunucularıydılar.
Tamamı, Atatürk ilkelerine bağlılık gösterip bu yönde hareket ediyorlardı.
Pir Sultan Abdal'ın gösterdiği yolda kardeşlik için şenlik düzenliyorlardı.
Kısacası eşitlikten, kardeşlikten yana ne varsa onlarda barınıyordu. Daha istersen sayabilirim.

Bir de Hrant Dink'i biliyorum. Onun da genel özellikleri bu aydınlarla aynı. Ermeni'lere soykırım yapıldığını söylüyordu bu aydınlardan ayrı olarak. Ellerinde kendine göre belgeleri vardı. Bir ayıran özelliği de aktif olarak Türkiye'deki Ermeni'leri savunuşuydu. Onların sorunlarıyla ilgileniyor, dertlerine derman olmak istiyordu. Tam bir aydındı. İsteseydi kaçardı ancak kaçmadı yurdunda kaldı, vuruldu.

Ben birkaç şeyi daha biliyorum. Mesela 37 aydını yakan, sözde dincileri. E tabi din kitaplarında aydınların yakılabileceği söyleniyor açık açık değil mi? Pardon onlara dinci demek ülkemizde dinine bağlı halka hakaret olabilir. Onlar bağnaz fikirli kişilerdir. Dinle uzaktan yakından alakaları olmayanlardır.

Başkaaa....
He bir de Ogün Samast'ı biliyorum. Kandırılmış bir gencimiz. Her aykırı sese "Vatan Haini" diyen, her çıkan dumana "bayrak yakıyorlar" diye provakatörce bir yaklaşımda bulunan abileri tarafından kandırılmış bir genç. Bir bildiğim de şu ki; Ogün Samast'ın geleceğin Çatlı'sı, Çakıcı'sı, Peker'i olacağıdır. Nice aydınların, gençlerin canını yakacağıdır.

Ve son olarak elde silah, dağlarda savaşa gönderilen Anadolu evlatlarını da biliyorum. Bazen günde 15 kez ölen, bazen de sakat kalan, elden ayaktan düşen. Ailelerine acı düşen, bir daha hayata umutla bakamayan evlatlarımızı. Onları dağlara gönderenlerin evlatlarını da unutmuyorum. Trilyonluk düğün yapan, en iyi üniversitelerde okuyan...

Ben ülkenin aydınlık geleceği olduğuna inanıyorum arkadaşım, bu uğurda mücadele edenlere saygı gösteriyorum.

Ve şuna inan ki kardeşim, senin abilerinin öğrettiklerinden daha fazla şey bildiğini sanmıyorum.

Saygılarımla.