metecik adlı üyeden alıntı:
Sitenizi ekleyeceğiniz kategoriyi seçmenin en güzel yolu tabii kategori açıklamasını da okuyup sitenize uygun olduğundan emin olmalısınız.

Sitelerin en sıklıkla karşılaşılan eklenmeme nedenleri
  • yanlış dile ekleme, siteniz ingilizce ise ingilizce Türkçe ise türkçe bölüme eklemelisiniz, önemli olan sitenizin dili, yayın yaptığı yer, hedef kitle felan değil.
  • sitenizde ebook, mp3, program-oyun *****,crack vb yasadışı içerik ve/veya yasadışı içeriğe sahip sitelere linkler olmamalı
  • sitenizde çalışmayan linkler dikkat çekici sayıda olmamalı
  • siteniz henüz tasarım aşamasında iken sakın nasıl olsa uzun zaman sonra eklerler şeklinde düşünüp eklemeye kalkmayın onlar direk siliniyor.
  • sitenizin içeriği kategoride bulunan diğer sitelerle birebir aynı veya derleme olmamalı (yazılar, resimler vs).

bunlara da dikkat ederseniz daha sağlıklı olur. Hepsine uyuyor ve kategori yönergelerine uygun diyorsanız eklenirsiniz mutlaka, sadece biraz sabır gerekebiliyor.

Daha hızlı eklenmek içinse kategori editorunun işini kolaylaştırmak bir yöntem olabilir. Mesela sitenizin başlığını ve açıklamasını düzenlemek kategori editörünün vaktini alan işlerden birisidir, başlığını ve açıklamasını kurallara uygun kategorideki diğer siteleri örnek alarak yapabilirsiniz. Açıklamayı yazarken tam bir cümle olmasına, noktalama işaretlerine ve yazdığınız açıklamanın sitenin içeriğini anlatan bir açıklama olduğuna dikkat etmelisiniz. Açıklamayı sitenin reklam alanı şeklinde sloganlarla, veya anahtar kelimelerle doldurduğunuzda editör size uygun açıklama yazana kadar sitenizi beklemede tutar.
Kuralları gayet iyi biliyorum.

Hiç bir sitemde ***** hiç birşey olmaz, hatta paylaşım linki bile bulunmaz, hatta bir tane mp3 v.s bile bulunmaz. Sitelerimde ****** yada cinsel hiç bir içerik değil kelime bile bulunmaz. Küfür dahi geçmez. E-book, yazarın emeğine saygısızlıktır hiç bir şekilde yayınlanamaz. Benim sitemde moderatör dahi e-kitap linki verse üyeliğini silerim. Müzik dosyası yasal değildir hiç bir sitemde bulunmaz. Ekleyeni uyarırım, dinlemezse silerim. Program yasal değildir. download.com var lazım olan gider alır yükler demosunu kullanır. İstiyorsa alır lisansını. benim sitemde o da bulunmaz. crack v.s benim işim olmaz. hack felan hacker de değilim. Internette ortalıkta gezinen binlerce kişiden en büyük farkım belkide bu hiç ilgide duymadım. Kendimi hackerde sanmıyorum. Sitemde de kimse bu şekilde bilgi paylaşamaz. Sitelerimde hiç bir çalışmayan link bulunmamaktadır. İçeriğim oldukça sağlamdır. Zorda kalmadıkça en geç 2-3 günde bir güncellerim. Kodlama bana aittir. İçeriği ben geliştirdim. Bütün emeği ben verdim. Kendi cümlelerimle siteyi donattım. Hile olarak kabul ettiğin yada etmediğin hiç bir şey bulunmamaktadır. Sitelerde hiç bir reklam bulunmamaktadır. Reklamda yayınlamıyorum. Hiç bir reklam içeren kelimede bulunmamaktadır. Zevk için yapıyorum. İçimden geliyor uğraşıyorum. Dmoz'a da gayet güzel birşekilde ekliyorum. Reklam içeren kelime melime onlarlada işim olmaz. Ama benim müracaatım sonuçsuz kalıyor ve sende ısrarla bana hata yapmışsındır diyorsun. Onu bana söyleme bundan sonra. Öyle oturduğun yerden okumakla olmuyor. Kuralları bende biliyorum. Sitelerini kontrol eden olmayınca kuralları okumanında hiç bir anlamı kalmıyor. Ben müzikle uğraşıyorum. Sevdiğim müzik grubu için sitede hazırladım. Grubun resmi sitesi yokta resmi sitesi gibi sayılan sitesinden daha güzel site hazırladım. Olurmu deme elin oğlu uğraşıyor yapıyor. Dmoz'da onunla ilgili açıklayıcı sitede yok. 3 ay oldu siteyi ekleyeli daha onaylanmadı. Belkide kontrol bile edilmedi.