Doruk'un binasının tepesinde tt'den bağımsız 50 küsürlük bir uydusu olduğunu biliyorum (:
Onun dışında eski bir SOL (Superonline) çalışanı olarak SOL'ün 700mbit'in üstünde bir hat kapasitesine sahip olduğunu, fakat yurt dışından basit bir exploit ile 700mbit'in biraz üzerinde data basıldığında SOL'ün uçtuğunu biliyorum (: Hatta SOL'ün kendine ait bir uydusu bile olmadığını da biliyorum.
Teklan bu metro dalgası gelmeden önce 50mbit fiber kullanıyordu. O zamanın parasıyla büyük paralar ödüyordu TT'ye. Ama metro gelince en son 200mbit'e çıkardık diye duyuru atmışlardı 7-8 ay evvel. Şu an durumları nedir bilmiyorum.
Niobeweb hala 200-300mbit civarı bir bağlantıya sahip olduğunu söylüyor. Ne kadar doğru bilemiyorum. Fakat pikniktube'u host ettiği zamanlarda sırf pikniktube için TT den fiber çektiğini (600mbit )açıklamıştı.
İşin enteresan tarafı her DC'de şu bir adet olmaya başladı: 1 GBIT BAĞLANTI!
Yok öyle bir şey. Evet, fiber kablonun istendiğinde çıkılacak kapasitesi 1gbit olabilir. Fakat TT bu hattı "ne kadar ödüyorsan o kadar internet" mantığı ile limitlemiş durumda. Tıpkı ADSL'lerimiz gibi. Fakat her DC niyeyse "1 GBIT TT ile BAĞLANTI VAR!" diyerek kullanıcıları biraz da olsa aldatma yoluna gidiyor. Banane TT ile arandaki bağlantıdan ? Ben senin dünya'ya kaç bit ile açıldığını merak ediyorum..