Öncelikle arkadaşlar Bulgaristan bir avrupa ülkesi ve Okularının çoğu alanında Türk Üniversitelerinde Dünya sıralamasında önce.Tıpta ve muhendıslık alanında tavsıye isterseniz sızlerı yonlendırebılırım.Amerika,ingiltere,japonyadan proflar. derslere gırıyorlar.Kominist zamanlardada iyiydi ama Ülke kalkınmıyordu.Ama Bulgaristan helede sofya inanılmaz bir çıkışta şu an oKullara girişlerde kolaylıklar var 1-2 seneye kadar bu kolaylıklarda kalkar ve almanya-fransa ingiltere gibi zorluklar olur.

Şimdi Bulgaristan için konusuyorum.

Muhendislik fakultesi için Sofya Teknik Üniversitesi;

hazırlık ingilizce-almanca-fransızca ve bulgarca bolumler var.

İngilizce hazırlık (2500 euro ve 2 donem halınde verılıyor)Diğer seneler 3000 euro.Bu Çifte vatandaşlar için yarısı kadar.
Devlet yurdu 30euro max. ve yasam Türkiye kadar hatta daha ucuz.2012 ye kadar leva kullanılıyor,sonra euroya gececekler.Her insanın harcamaları değişik oldugu için bir rakam yazamıyorum.(sigara,alkol vs.) Alkol ve sigara trye gore 3/1 yaklasık
İstanbuldan sofya OTOBÜSLE 8 saat ücret 40 ytl
İstanbul-erzurumdan yakın.

Anlaşmalı oldugu okul olarak Türkiyeden İtü mevcut.Eğitim olarak en çok tavsiye edebileceğim bir okul bunu yazarken hem çok araştırma yapan biri hemde okuyan olarak soyluyorum.Avrupa birliğine giresiye kadar öss kılavuzundaydı tabı abye gırınce mecbur yok cıkardı.Öss ile yerleşmiş arkadaşlarda mevcut.

Konu hakkında sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Saygılar