pagerank algoritması indekslenen toplam site sayısı sabiti üzerinden hesaplanıyor. siz olsanız artık milyarlarca sayfanın hepsini tekrar tekrar hesap mı ederdiniz yoksa kullanıcı davranışlarını mı analiz ederdiniz?
Böyle bir konudan "biz olsaydık" diye bahsetmek konuya açılım kazandırmak yerine ortaya sadece bir kaç komplo teorisi daha çıkmasını sağlar en fazla. Kaldı ki pagerank'ın 10 yıldır geliştirildiğini siz de söylediniz.
Ayrıca "indexlenen toplam site sabiti üzerinden" hesaplandığı konusuna yaklaşırken bunun evde hesap makinası kullanır gibi "elde var x, ordan da y'yi alalım" şeklinde olduğunu varsaymak pek doğru değil. Dolayısıyla işin şekli, zorluğu, kullanışlı ya da hantal oluşu tamamen google'ın kontrolü altındadır. Ki zaten bu kadar basit olsaydı çoktan çözmüş olurduk ve elimizin altında kesin olarak gelecek pagerankı verebilen siteler olurdu öyle değil mi?
Bu "pagerate" gelir mi gelmez mi bilemiyorum; 2 aydır yabancı forumlarda (ve biraz geç de olsa türk forumlarında) pek çok şey söylendi. Dolayısıyla artık inandırıcılığını yitirdi bu tür tahminler. Ben sadece kişisel fikrimi söyledim. Hala daha aynı şekilde düşünüyorum; web 2'nin "kullanıcı odaklı" değerlendirme siteleri yeni düzenlemelere kaynaklık edebilir, model olabilir lakin tek başına pagerankın yerine geçmez.