Quick Mask

Sırada benim çok hoşuma giden tahminimce sizinde hoşunuza gidecek olan bir çalışma var…..
Resimlerdeki istediğimiz meteryalleri alarak istediğimiz şekilde kullanıcağız….Bunu “quick mask” ile yapacağız

Başlayalım……. :P :P :P

1.) İlk olarak dilediğiniz bir resmi açın içinde hoşunuza giden bir meteryal olsun.(Dilerseniz Öğrenme amaçlı benim verdiğinim resmi kullanın.)

2.) Layers menüsüne gelin ve Background ‘un üzerinde çift tıklayın yanındaki kilit kalkacaktır.Gelen Menüde ok tıkla…

3.) Bu güzel arabayı açtıktan sonra daha iyi çalışa bilmek için ekranın sağ alt kısmındaki Channels menüsünden resmi koyulaştırın (dilediğiniz tonu seçin)

ben “Red” seçeneğini seçtim siz istediğinizi seçebilirsiniz…Tekrar

>>> Şimdi en önemli kısma geldik biraz zorlanacaksınız ama değicek merak etmeyin…

3.) “Q” ya basıyoruz ve Photoshop’un profesyonel menüsü olan Quick Mask bölümüne geçiyoruz…

4.) “B” ile Brush Tool aracını seçiyoruz ve resmin istemediğimiz bölgelerini boyamaya başlıyoruz zoom yaparak boyarsanız daha detaya inmiş olursunuz ve buda daha kaliteli bir çalışma demek..

5.) Boyamayı bitirdikten sonra tekrar “Channels” menüsünden “RGB” seçerek resmi eski renkli haline geri getirin ve “Q” ya basarak Quick Mask Modundan çıkın.
İstemediğiniz bölüm işaretlenicektir

6.) Şimdi “CTRL+SHİFT+J” tuşlarına basarak (burada parmaklarınız yetmiyorsa yardım alabilirsiniz. ) seçili bölgeyi anakaradan ayırın ve “Leyers” ten istemediğimiz bölümü siliniz.

7.) Bundan Sonrası Sizin Yaratıcılığınıza kalmış hayal gücüzü kullanın ve arabayı istediğiniz bir temaya yerleştirin

Bu benim çalışmamın son hali arabanın rengini vs… değiştirdim gülerle falan hoş bir tema oluşturdum

Bu başka bir araçla yaptığım çalışma

iyi eylenceler

(Renk değiştirmeyi bir önceki derste anlattığım gibi “CTRL+U” menüsünden uygun ayarlarla yapabilirsiniz)