arkadaş tek kelimede üste çıkmak istiyor.. o kelimlerde de yukarı çıkmak zor rakip site çok en başta..
Ben sadece farkli bir bakis acisi getirmek istedim, olay olarak anlatayim.
a.com sitesi ile b.com sitesi var elimizde ve iki site de c aramasinda yuksek siralamalar istiyor. a.com sitesini hazirlayan kisi optimizasyon isine geldiginde site sahibi olarak dusunuyor ve diyor ki; "bu c aramasi internet oldugu surece varolacak, olmez bu. O zaman ben sitemi hazirlayayim, zaten elimde 3-5 kaliteli site var ve bunlar bana yetiyor, bu da kenarda dursun dogal olarak ciksin, ben de gunluk guncellememi yaparak ilgileneyim."
b.com sitesini hazirlayan kisi de diyor ki; "ya of ben ne yapsam ne etsem, dur surdan sunu alayim burdan bunu, haah tamam simdi de keyword title desc. falan yardirdim mi oh, oldu bu site iste bu kadar. Simdiiiii, nerdeydi benim bu toplist-dizin listem, hah burdaymis. of of cok hit alacagim cok, simdi kasmaya basladim mi 1 ay icinde tamamdir aramada kesin yuksek bir yerim olur."
1 ay gecer, a sitesinin c aramasinda esamesi okunmaz, b sitesi hitleri coktan almaya baslamistir.
5 ay gecer, a sitesi yavastan kipirdanmaya baslar, b sitesi havalara ucar oh ondan iyisi yoktur.
1 sene gecer... Bir sabah b sitesi sahibi kalkip "of dunun hitlerine bakayim bakalim kac 100k olmus" ve bir bakar ki o da ne? Nerdeyse yari yariya dusmus hit! Ne olmus ne bitmis, c aramasina bir bakar ki a-a! b.com aramada gorunmuyor.. Ne yapacagim ben simdi ne yapacagim diye diye baslar Google`da "sandbox" aramaya.. Care yoktur tabi, suresini bekleyecek mecbur.
1 bucuk sene gecer, a.com artik duyulmus bir sitedir. b.com ise eski san sohretinden yoksun, alelade bir site gorunume burunmustur.
2 sene gecer, b.com sahibi artik bu domainin iflah olmayacagini, en iyisi yeni bir site yapip ondan gecinmek gerektigini dusunur. a.com ise sitesine ilgiyle yaklasmaktadir cunku hergun gozle gorulemeyen bir yukselisi vardir.
3 sene gecer, a.com sitesi c aramasinda 1. sirada ve asagiya dogru kok salmis, 2. sirayi da almis.
Simdi size bir soru, b.com nerede?