Merak ediyorum da banlanmayan Türk kullanıcıları paralarını alırken google'a ne şeker laflar ediyorlardır.

Arkadaşlar, Google Reklam hizmetleri kurulduğundan beri Türk kullanıcılarından çile çekmiştir. Ben sanırım en eski kullanıcılarından idim, birkaç kodlama ile sistemin açıklarından binlerce dolar kazanıldı. Eh, üçüncü dünya ülkesi olarak gördükleri Türkiye'ye böyle davranmaları normal, zira biliyorlar ki bizler kazanmak için ne gerekiyorsa yaparız.

Ha, klik meselesine gelince, kimsenin birşeyi savunmasının ya da saldırmasının lüzumu yok. Eğer dikkatli davranırsanız, Google Analiytics kullanırsanız, siteniz "emek" üstüne inşaa edilmiş bir site ise banlanma riskiniz düşer, bakın banlanmazsınız diyemiyorum.

Meselenin özü şudur ki, Google sektörü avcunun içine almıştır, binlerce web sitesine kaynak sağlamaktadır, onun için Türkiye pazarı çok da şahane bir pazar değildir, bu sebeple siz öyle bir çalışın ki kendi ülkenizde, bir Türk firması olun. Eminim ki kaybettiğiniz paralarla şahane firmalar kurardınız.

Ümidim odur ki, örnek teşkil edecek, yasal ve zamanın gerektirdiklerini yapabilecek bir "internet reklamcılığı" Türkiye'de gelişsin. Biz de buradan google ile başlayıp, Abd ile devam edip siyonizm ile noktalanan sohbetlere girmeyelim.

Sevgiler.