forumun amacı çok mesaj almak, çok üye kazanmak olursa o foruma yapılacak en iyi hizmet, forumun kapatılmasıdır.senin yerinde olsam, forumun gerçek bir forum olması için öncelikle tüm rep(teşekkür, ıvır zıvır) mesaların hepsini silerdim.sadece, içeriğinde bilgi olan mesajları bırakırdım.böylelikle ziyaretçilerin gözünde forum saygınlık kazanır ve forumu severler.sevgi de katkıyı getirir.ben abartmayayım ama türkiyedeki mesajı olan tüm forumlara üye olmuşumdur sanırım.çünkü bir konuyu arattığımda çıkan forumu hatırlamasam bile nickim ve şifremle giriyorum ve bakıyorum önceden üye olmuşum.ama sadece www.joomlaturkiye.com forumu ve kendi forumum dışında hiç mesaj yazmadım.sadece sömürdüm.hatta bazen işi abartıp, forum olmaktan çıkmış siteleri, alay içerikli mesajlarla dolduruyorum.sırf gıcıklığına.yöneticinin yarım saat canı benim yüzümden sıkılsa zevk alıyorum.sonunda ben de bir forum kurdum.dosya paylaşımı felan pek yok.daha çok espri üretme üzerine bir forum.temel kuralım repin yasak olması.bazı üyeler sinirleniyorlar mesajlarını siliyorum diye(bir kullanıcının bir günde gönderdiği 30 mesajın tamamını silmiştim bir keresinde).ama güzel dille, saygılı bir şekilde neden sildiğimi defalarca anlatıyorum üyelere ve şu an rayına oturdu.mesaj silmeme gerek kalmıyor ve benim amacım ilk ayda 200 mesajdı.bir ay geçti ve 2100 mesaj var.hepsini sıkılmadan okuyabilir bir üye.

hiç bir foruma mesaj yazmadığımı söylemiştim.r10a mesaj yazma nedenim de aynı bu saygımdan.burada da rep var, konu başlıkları mesajların içeriğine uymuyor felan ama yine verilen bilgiler onları bile hoşgörmemi sağlıyor.bu nedense demin dediğim gibi bu forumu sevdim ve katkı da bulunmaya çalışır oldum.

herkesin forumu ve kuralları kendine ama bence, her üyeye saygı göstermek, asla ve asla ben adminim dememek(benim sitemde admin sözcüğü yazıldığında o sözcük yerine zibidi sözcüğünün çıkması sağladım ve bu bile takdir topladı), her yeni mesajı kontrol etmek, Türkçe'yi düzgün kullanmak ve diğer en önemli kural olan: mesajlarda kopyala-yapıştıra izin vermemek, yani başka forumlardan, maillerden, sitelerden alınmış yazıların yayınlanmasına izin vermemek bence çok önemli.çünkü böyle yapınca insanın kendisine sevgisi de artıyor.ve forumunu da seviyor.inan bana şu an forumumdaki 2100 mesajın hepsini seviyorum.tuhaf bir şey ama öyle.

kimseyi mesaj yazmaya zorlama bence.foruma sevgi ve saygı duymalarını sağlarsan gerisi geliyor.insanlar bir kez daha, bir kez daha geliyorlar.

eğer özelden forumunun adresini gönderirsen sevinirim.

not:ben böyle yazıyorum bazı sitelerin adlarını ama umarım sorun değildir.benimle alakasız siteler.