Bildiğiniz gibi Seo Danışmanlığı hizmeti alınırken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de referanslardır. Gerçek ve başarılı referanslar güvenirliğin temelidir.Bu yüzden SEO konusunda hizmet verebilecek kişilerin de referansa ihtiyacı vardır.
Kendimden bahsetmem gerekirse Türkiye’de SEO konusunda bilgi seviyesi yüksek kişilerden birisi olduğumu düşünüyorum(bu kişiler sayılıdır belki de).Kendim için uzman diyemeyeceğim çünkü böyle bir ünvanı elde etmenin kolay olmadığını düşünüyorum. Kendime web siteleri hazırlamak konusundan daha çok SEO konusunda ilerlemeyi kendime hedef edindim. Bu konuda yabancı dilimden faydalanarak yabancı kaynakları çok yoğun bir şekilde takip ettim. Öğrendiklerimi uygulamaya dönüştürmeye başladım ve bu konuda deneyimlerimle birlikte geniş bir bilgi birikimine sahip oldum. Hala da kendimi geliştirmeye devam ediyorum çünkü SEO konusunda “ben oldum” diyecek bir şey yok. Google’ın sıralama faktörleri değiştikçe bizler de değişmeye mecburuz. Ayrıca Google’ı da Google’dan iyi kimse bilemez,sadece deneyimlerden ve bilinenlerden yola çıkarak tahmin eder.Ancak biz Google’ın sevdiği şeyleri yapıp,sevmediklerini yapmadıkça bize bazı konularda ser verip sır vermemeye çalışan Google bizim en cömert dostumuzdur.
Referans amacı ile şimdilik farklı 2 kişiden, 2 site için iş alınacaktır. Bu işlerin sonucunun kısa sürede sonuçlanması gerektiği için lütfen rekabeti çok yüksek olan kelimeler için hizmet talep etmeyiniz. Gerçek bir SEO için uzun bir süre gerektiğinin farkındayım ancak bazı işleri alabilmek için de zamanın önemli olduğunu söylemeliyim(Bu nedenle yüksek rekabetin olduğu kelimeleri istemiyorum).Siteleriniz için maksimum 3 aylık bir düzenleme yapılacaktır.Kesinlikle Google'da ilk sıra vaad etmiyorum.Ücret olarak da sembolik bir ücret alınacaktır(Referans ihtiyacı olduğu için normal SEO danışmanlıklarından çok daha ucuz olacak ve ücret başlangıçta değil istenilen seviyeye gelindiğinde alınacaktır).Kesinlikle bu yaptığım piyasa düşürmek gibi algılanmasın, kalitesiz bir iş yapmamaktayım ve bu düşük fiyat sadece referans ihtiyacı ve belirli çevrelerce tanınmamaktan kaynaklanıyor.
Son olarak bir de kişisel bir ricam var: Bu sıralar biraz yoğun olduğumdan dolayı lütfen çok aceleci olmayan ve anlayışlı arkadaşlar bu hizmeti talep ederse her iki taraf için her şey daha kolay olur.