SeytaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam sitenin içeriğiyle ilgili değilmidir bu birde? bahse konu olan site nerdeyse her saat başı güncellenen ve özgün içerik barındıran bir site günde 20/30 link değişimi yapıyorum ve sandboxa girmedim tabiki girmeyeceğim anlamına gelmez bu fakat siteyi güncel tutup özgün içerik eklersek ve link değişimini düzenli olarak sürdürürsek risk oranı biraz düşmüş gibi oluyor aynı anda başka bir sitem içinde aynı yolları denedim sonuc sandbox çünkü siteyi yaptım bıraktım içerik zengin, özgün değil vs içerik faktörünü önemli kılıyor buda yani içeriksiz siteye alınan aşırı back link beklenen sonu getiriyor.
Boylesi ustune dusulen bir siteyse elbette sikinti orani da o denli az olur.

Aslinda isin ilginc yani hep sandboxa girmek icin elimizden geleni yapar sonra da neden sandboxa girdim diye dert yanariz. Konuyu degistirdik ama soylemeden edemeyecegim, sandboxa girmemek icin keyword ve title kisa tutulmali ve optimizasyon en iyi derecede yapilmali. Bu da bir olcu degil elbette, mutlaka sandboxa girilebilir ancak girene kadar korunmak gerekir. Sitesi sandbox olanlar iyi bilir, ruhsal problemler yarattigi bile su goturmez gercek.

Neyse konumuza donelim, dikkat edilecek sey "aaa" ve "bbb" kelimeleri ile backlink almak degil elimizdeki siteyi o kelimelere gore optimize etmektir. Sonrasinda dogal olan optimizasyonu beklemeli, boylesi en garantisi olacaktir. Backlink ile bir yere gelen siteler mutlaka kalici olmazlar, gunu kurtarirlar.