abimi qbasic kursuna gönderdiler onun notlarına bakarak 11-12 yaş civarında 1991-92 de ilk programımı yazdım (at yarışı tahmin programı amcam için ) abim hala anlamaz bu işten

rem dim vs.vs. derken internetle tanıştım.
hmm 96 da kendi bilgisayarıma web sayfalarını kayıt ederek kodlarını incelemeye başladım satır satır silerek ne gitti ne kaldı diye bakardım. ismini unuttuğum ilk sitemi yaptım ve geliştirdim 1998de sanalkentten alan alıp profesyonele yakın bir site yaptım isim sanalkent.com/atakand kısabi cjb.net almıştım hatırlamıyorum fakat iyi bir tasarımı ve emeği vardı birçok com.net uzantılı siteyle dost sitelik yaptı
1999 da lise elektrik mezunu oldum ama işyeri beni planlama bölümüne gönderdi exceli iyi kullanıp makro yazabiliyorum diye çünkü qbasic ile aynı komutları birazda araştırıp excel için kullanıyordum
oradan 1 yıl sonra atılmamın sebebi geneyazdığım makro sonucunda oldu makro bütün standart işleri yaparken ben aval aval gezip oyun oynuyordum farketmişler

2000 ısparta sdu bilgisayar donanımı bölümüne başladım. okulun en iyi programcısı olarak beni gösteriyorlardı bu okul süresince internetten kodlama tekniklerini ve php komutlarını sindirdim diyebilirim. 2001 de bedava sms gönderen bir program yazdım 2001 civarı bu servisler dağaldı malesef

2002 okul bitti dershanede bilgisayar işletmenlik, programlama, webprogramlama ve tasarım derslerine girmeye başladım
2003 mayıs oradan ayrıldım 2 arkadaş bilgisayarcı açtık
2004 mayıs 0 sermayeyle açılan bilgisayarcı hala 0 giderken boşa uğraşmamak için ayrıldım.
ceplik.com u yazdım
bedava100 ü yazdım
sonra başka dershanede webmaster lik yaptım yaklaşık 4 ay çalıştım ing. kursuna gitmek için ayrıldım.
ne yaptın dersen hiç bişey

ama burda anlattıklarımın dışında çok projelerdede bulundum. okulda robot kol, online tester(dershane için) vb. gibi..
uzun bi süre birkaç işyerine websitesi vb freelance olarak çalıştım
bundan sonra kendime çalışıcam sadece bi şeyler yapmak için bu şart