jmalinie adlı üyeden alıntı:
şimdi google un çöpçatan sitesi açtıgını duydum.bundan öncede google birçok servis çıkardı.ama hiçbirisi arama kadar tutulamadı.(benim gorusurum)
sizlerle tartışmak istedigim google un birçok alana yayılması size dogru bir hareket geliyor mu?
bana gelmiyor.sebebleri..
1)google birçok alana yayılıyor ve enerjisinin bir kısmını o alanlaraa aktarmak, ilgisini bölmek zorunda.bu google un arama motorlarında şimdi olmasa bile gelecekte geri kalmasına arama teknolojisini ileriye taşımasında geri bırakır mı?
microsoft da hatırlarsanız match.com u çıkarmıştı.evet para kazandılar ama aramayı ve e-maili google a kaptırdılar.
2)google un birçok alana yayılması ve diger internet şirketlerini sıkıştırması bu internet şirketlerini bir arayışa ve google u devirmek için bir harekete sokmayacakmıdır?aynı microsofta oldugu gibi.düşüncem hiçbir zaman rakibini öldürmemendir.
3)google un butun alanlara yayılması kullanıcılarda rahatsızlık yaratmaz mı?nereye çıksam google ,diger alternatifleri kullanıcılar desteklemez mi?..
şimdilik aklıma gelenler bunlar..sizlerinde fikirlerini duymak isterim.
en önemlisi çöpçatan servisi yok google ın
1- google da çıkan yeni projelerin hepsi çalışanların kişisel veya grupsal projelerinden doğmakta. bu projelere harcanan zaman zaten google ın çalışma sisteminin bir parçası. google nereden bilgi toplayacaksa oraya yatırım yapmakta. arama hizmeti sunduğu için bütün bilgilerere ulaşma politikasında.
2- internette tekelleşme olmayacağı için sıkıştırma söz konusu değil. her malın bir alıcısı vardır mantığı her yerde mevcuttur. TR de google önplanda tutuluyor olsa bile yahoonun , msn in hatta küçün sitelerin bile sabit kitlesi bulunmakta. diğer internet şirketleri hatta devletler (quero) yeni projeler üretmeye çalışmakta tabiki google da doğal olarak kendini durmadan yenileyerek tazeliğini korumakta.