Editleme yaparak bu benim çalışmam demem ama bu bannerın üzerinde çok uğraşmıştım sonucta belli bir zaman ve emek harcadığım için bana ait bir tasarım olmuyormu ?
Hayır; size ait olmuyor. Zira siz tasarlamaya başladığınızda elinizde hazır bir şablon oluyor ve siz ona bakarak uygun yönergeleri izleyerek banner yapıyorsunuz. Eğer bu şekilde orjinal oluyorsa, orjinalliğin ölçütü buysa her şey çok daha basit olurdu öyle değil mi?
Bir konunun altını çizeyim;
Bu bannerı ben yapmadım, benim emeğimi çaldın da demiyorum. Ben colornewmedia'ya banner sipariş ettim ve onlar yaptılar. (Ki referans sayfalarında da mevcut bu banner) Onların başka yerden kopyalamış olmaları da benim problemim değil. Zira ben vicdanen rahatım, kimsenin bannerını çalmış, değiştirmiş değilim.
Sizden beklediğim tek şey; "özür dilerim, orjinal dedim ama ben bu bannerı başka bir bannera baka baka yaptım" deyip susmanız. "Kullanmayın, hemen kaldırın" demiyorum; zira bunu deme hakkı bana göre bu bannerı yapanındır. Ben sadece müşteri olarak bu bannera sahibim ve üzerinde emeğim de yok.
Konuyu uzatacak değilim; zaten bu topiğe de adam asmak için yazmadım. Sadece "orjinal" lafını tekzip etmek için yazdım ve bunu da ıspatladım. Gerisi tamamen size kalmış bir şey. Beni ilgilendirmez.