benim durumumda aynı.programlama hayatıma visual basic ile başladım şu an php ile orta hali script yazabiliyorum.programlamanın temeli olduktan sonra öğrenmesi çok zor değil mantık aynı sadece kodlama tipi biraz değişik.rahatlıkla alışırsın.
bir kitaba para vermene gerek yok bence.internet üzerinde türkçe e-booklar oku eğer orta derecede ingilizceniz varsa
W3Schools Online Web Tutorials da sol menüdeki learn php kısmının baya faydası olur.bazen kodları unutsam bile gideceğim ilk adres google sonra w3schoolsdur.ama kesinlikle bir görsel eğitim seti edin kendine.benim php yi kavramama en çok yardımcı olan türkekip in sahibi Hakikat hocamın videolu dersleri idi o zamanlar üye olanlar izleyebiliyordu şu an o derslerin dahada profesyonelleşmiş bir halini cd yapıp satışa sundular.
Php Gorsel Eğitim Cd Projesi Bitti a bakabilirsin.
Birde Piyasada Hakkı Öcal ın ebookları var onları edin oku.ilk başlarda biraz garip geliyor visual basic gibi değil özellikle kodların sonuna koyulan ; işareti beni gıcık ediyordu

ama zamanla kod mantığına alışıyorsun.ellerin otomatik yazıyor herşeyi zaten.
visual basic biliyorsan asp ve vbscriptide %70 biliyorsun demektir ama şunu bil asp yede bir ara baktım php daha kuvvetli bir dil değil.kesinlikle aklını çelmesinler tek dil öğrenecek dersen php öğren derim (kişisel fikrim)
kolay gelsin.