Hosteurope hakkında benim de söylemek istediklerim var.
Bir vbulletin forumumuz 1,5 yıldır burada barındırılıyor ve sorun yaşamadık. Hız da gayet iyi.

Fakat Almanlar kuralcı. Dün hosting satın almak istedim fakat ülkeler sıralamasında Türkiye'yi göremedim. Hemen bir mail yazdım geçiştirici cevaplar aldım.

1. Mail ve cevap.
Alıntı
> Ich möchte mir einen Hosting kaufen. Aber beim Länder auswählen habe ich die
> Türkei nicht gesehen?

leider ist es nicht möglich mit einem Wohnsitz in der Türkei unsere Hosting Angebote zu nutzen.

Vielen Dank für Ihr Verständniss.

Mit freundlichen Grüßen
Özetle: Hosting almak istiyorum fakat ülkeler arasında Türkiye yok neden?
-Türkiyeye hizmet veremiyoruz, anlayışınız için teşekkürler.

2. Mail ve cevap.
Alıntı
> Warum geht es überhaupt nicht wenn Ich fragen darf? Haben sie irgend eine
> logisches oder gesetzliche grund dafür?

Derzeit nehmen wir leider nur Kunden aus den Ländern an, die der EU angehören.

Vielen Dank für Ihr Verständnis.

Mit freundlichen Grüßen
Özetle: Neden Türkiyeye hizmet veremiyorsunuz, yasal ya da makul bir gerekçeniz var mı?
-AB ülkeleri arasında yer almadığınız için Türkiyede ikamet edenlere hizmet veremiyoruz, anlayışınız için teşekkürler.

Bu noktalarda biraz düşünmek gerekiyor. Eğer ben buradan bir hosting almak istesem Almanya'da dostlarım var, onlara parasını gönderir ve rahatlıkla alabilirim. Fakat ülkemize böyle bir YAMUK yapılmasını tasvip etmiyorum.

Bir de burası üyeliğinizi aktif etmek için gereken kodu posta ile yolluyorlar, yani adresinize gelmesini bekleyeceksiniz. Almanya'da iseniz en fazla 1 hafta beklersiniz. Diğer ülkeler için ise 2 haftayı bulabilir.

Ama her tarafa hizmet var ve neden bize yok? IRKÇILIK mı yoksa diye aklımdan geçirmiyor değilim...