Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"bilgi ve sertifikasyon yönüne baktık" demişsiniz yani yakın bir arkadaş gibi olmamışsınız ama bu zaten söylemek istediğim şey örnek bu gerçek bir dc...

- Merhaba sunucumda httpd çalışmıyor
- 20$ ye düzeltiriz..

- Merhaba sunucuma saldırı geliyor (belki çok dandik bir flood)
- 200$ verin rule tanımlaması yapalım..

- Merhaba sunucum os-reinstall edilecek
- Hemen isterseniz 90$ 1 gün içinde 50$ 1 hafta içinde 25$

- Merhaba php5 ile php4 aynı anda çalışırmı
- Çalışır yapalım size 20$ ye..

Bunlar dogal dersiniz ama bazen affınıza sığınıyorum boku çıkıyor.. bilgi ve birikimini sizinle paylaşması önemli nokta

Siz şimdi benim teknik destek konusunda hiçbir ihtiyacım olmaz rh iyidir ama destek paralıdır derseniz bende size şunu derim buraya bakıp bilgi edinmeye çalışan teknik konularda bilgiye aç olan insandır yoksa gelip burada hangi dc iyi hangisi kötü diye okumaz

Not: Örneklerde yer alan gerçek bir datacenter ama rh değil..
Zaten sunucu yönetimi konusunda tam anlamı ile bilginiz yok ise (Plesk , Cpanel v.b. 3 Parti yazılımlar hakkında değil) ben kesinlikle ne hosting nede kişisel web sitelerin yayınlanması için sunucu barındırmayı asla önermem. Çoğu insan Türkiye de co-location veya sunucu kiralama hizmeti aldıktan sonra tüm problemleri datacentera yıkımaya kalkıyor çok yaşadım bunun örneğini. Managed hizmet için ayrı ücretler vardır ve buda emeğin karşılığıdır normal dir. Gerçek bir hizmet için gerçek bir sözleşme imzalanır sözleşme maddeleri sizin ve verimerkezinin sorumluluklarını belirtir. Sözleşme dışındaki istekler verimerkezi sahibinin veya çalışnaının insiyatifine kalmış bir olay.
Yukarıda verdiğiniz örnekler

İşletim sistemi kurulumu (os-reinst.) hariç diğer konular için gerçekten profesyonel bir hizmet veren kurum uğraşmaz. Çünkü bu tür sorunları kullanıcı sunucuya root veya admin erişimi yapabildiği sürece çeşitli kaynaklardan araştırarak çözebileceği sorunlardır.

Rh gerçek bir dc değildi kesinlikle katılıyorum ama Türkiyede dc denilen yerler kadar hatta belkide daha da üstünde hizmet devamlılığını sunan bir dc.

Artık kanımca gerçek bir verimerkezi yenilendiler en son gittiğimde inşaat halindeydiler şu anda bitmiş olabilir bilgim yok ama kısa zamanda sözleşme ve yerleştireceğimiz yeni sunucular için ziyaret edeceğim kendilerini bakalım nasıl olmuş yeni datacenter.