Yeni bir başlık açmak istemedim. Uzun süredir bu tip siteleri inceliyorum ve gördüğüm kadarıyla sitelerin çoğu bir grup insan tarafından açılmış her geçen günde sitelerin sayısı artıyor. Genel olarak bakıldığında bu tip sitelerden ödeme alabilmek için çok emek sarf etmek gerekiyor zira tıklama başı aldığınız miktar en iyi ödeme yapan 0,02$ yani 2 cent ödüyor lakin bu çok az sayıda sitede görülmekte. Genel ödeme oranı 0,0001 ila 0,0025 arası değişiyor ve genelde 10 link başı yapılan hesaplamalar doğru çıkmıyor zira bir sonraki gün girdiğinizde karşınıza 2-3 linkten başka bir şey çıkmıyor.(Günlük 20 ila 100 link gösteren sitelerde mevcut ama istisna.)
Bu tip sitelerde başarılı olabilmeniz için downline yani referans üye sayınızın yüksek olması gerek. Bu tip sitelerle uğraşmak istiyorum derseniz üye olmadan ilk önce Terms kısmına bakmanız zira yüksek ödeme oranı gösteren sitelerin çoğunda kazandığınız parayı sadece reklam amacıyla kullanabiliyorsunuz.
Bazı siteler ise size üyelik için 50$ okuduğunuz her mail için 10$ ödeyeceğini vaad ediyor. Bu tip sitelerin sayısı çok lakin bu tip sitelerde ince nokta ödeme alabilmeniz için siteye 1 defaya mahsus yüklü bir para ödemeniz. Geçtiğimiz günlerde ptr scam list e giren 247payouts ödeme alabilmeniz için 1 defaya mahsus 348$ ödemenizi istemekteydi.
dürüst çalışan siteler de mevcut lakin ya sayıları çok düşük ya da ödeme alabilmeniz için 20-20$ a ulaşmanız gerekmekte.
(evet bende de clixncash ödeme resmi var.

)
scam olarak kabul edilen ptc siteleri için kısa bir liste isterseniz;
eurobux
moneybux
cashbux
clickbux
fastbux
powerbux
awsurveys
days2008
tinkleycash
ptr scam list i görmek isterseniz;