+ Burası bir webmaster formu 8) sonuçda insanlar Hangi Datacenter sorusuna cevap arıyor.. bunu ele alarak yazdım..
Önerim şudur; biraz bilgi sahibi insanlar genelde datacenter'den direk hizmet alır biraz ekonomik durumunuz iyi ise her datacenter'i 2-3 ay kullanın hangi veri merkezinde kendinizi iyi hissediyorsanız orada kalırsınız 3 ay grid kullandınız süre bitimine 1 hafta kala bir başka yerden alıp onu denersiniz tabi tüm bu işlemleri yapmak için az da olsa bilgi sahibi olmalısınız böylelikle 2-3 ayda bir hafta toplamda 2 saat sizden kaynaklı kesinti verirsiniz..
Her birini denemeniz gerek şunu hiç unutmamanız gerek her şey teknolojiye bakmaz müşteri temsilcilerinin size verdikleri bonuslar ve veri merkezindeki kişiler ile iletişiminiz kendinizi daha huzurlu mutlu hissetmenize sebebiyet verir.. Bugün sadecehosting den sunucu kiralarsınız insanlarla aranız iyidir siz nezaman bir şey deseniz hemen yardım ederler uraşırlar yapmasalarda sizin için bir gayret göstermeleri sizin hoşunuza gider.. Ama gird kullandık milyon dolarlık firma çok deli bir şey böyle kimsede olmayan özellikler var gecenin bir yarısı telefon edersiniz işiniz düşer karşınıza uykulu uykulu biri çıkar biz destek vermiyoruz kardeşim google den ara der kendin yap böyle olunca insanın datacenter nekadar iyi olsada oradaki kişilere karşı zıt bir anlayış içine girer içinde her zaman şu kalır “bu datacenter kötü” bunları anlatmamın sebebi herkes burada kendi çalıştıgı firmayı veya kendisini övmüş bir radore girdtelekom gibi değil ama speedlayer radore’yi daha çok seviyor sonuçta gird hat bakımından radore den çok çok üstün olsada speedlayer onu seçmiş.. Ben burada genel konuşuyorum herhangi bir firmayı tutmadım burada örneklerde yer alan datacenterlerin tamamı örnek gerçek değildir örnek gösterdim sadece.. Bizde o nedenle nixcon ile çalışıyoruz bazen insanlarla ilişkiler teknolojiden önce geliyor sonuçta biz nixcon ile çalışıyoruz buradaki hiçbir datacenterin sağlayamadığı hattı sağlıyor biz bu yüzden nixcon ile çalışmıyoruz işte.. Bize sınırsız diğer müşterilerinden özel olanaklar sağlıyorlar her kişi ile 40 yıllık arkadaş gibiyiz sadece destek için değil hal hatır sormak için bile görüşüyoruz o nedenle mesela hostcini bana deseki sana 100 mbps sınırsız port vereyim bizimle çalış ben neden kalkıp düzenimi bozup oraya geçeyim değimli?
Yanlış anlamayın ben kimseyi önermiyorum şunu söylüyorum tüm türk datacenterler iyidir ama çakma datacenterler hariç kaldı ki kim bu çakma datacenterler herkes bilir.. Network konusunda bilgisi olmayan elektirik sistemi bir dükkan elektiriyi olan metro Ethernet alıp düdük gibi fiyatlarla sunucu kiralama hizmeti veren bunlar yan sayanı datacenterler.. onlar dışında gerek fiyat olsun gerek farklı konular olsun tüm datacenter’ler eşit bence… biri yılda 1 kere network kesintisi verir ama inanılmaz pahalıdır üzerine destek de vermez telefonda konuşursun telefonu açan kişinin yüzünü hissedersin telefonun diğer ucunda 5 karış bir surat ifadesi hayal edersin kafanda diğeri bunun tam tersidir fiyat ucuzdur destek vermez ama insanlar iyi kalplidir.. bir başkası güzel fiyat verir her Allahın günü kesinti yapar ama bir sorunun oldugunda tüm canını dişine takar sana yardım eder gibi gibi..
O yüzden gerçek türk datacenterlerin artılarını ve eksilerini bir tartının iki koluna koyarsan her zaman hepsi eşit gelir..
Kiminle daha iyi anlaşıyorsanız ve bu datacenter nekadar sana değer veriyorsa onunla çalışmalısınız tabi kesinti ve sorunlarla dolu biryerle kimse çalışmak sitemez o nedemle yan sanayi datacenterler ile çalışmamak gerek..
Burada önerilenlerin tamamını deneyin derim
En önemli nokta hayatınızda hiç sunucu kullanmadınız veya sunucu kullanıyorsunuz bu işi biliyorsunuz ama uraşmak istemiyorsunuz ozaman yine bu datacenterler ile çalışın ama bu datacenterlerin bayisi olan destek veren insanları seçin bunları seçerken de aynı şekilde adamın arkasını uzun uzun araştırın ki daha sonra başınız agrımasın çok görüyorsunuz forumlarda bayilerden alanlar bazen nasıl durumlara düşüyorlar ...