Grid , Nixcon , Sistemnet , Rh
4 Tane dc baz alalım ixiri baz almıyorum çünkü her ne kadar router lar farklı olsada sonuçta ana omurga sistemnetin.

Grid Telekom
Borusan Telekomun yöneticilerinden kopup gelen bir telekom şirketi. Güvenilir ve bilgili çalışanlara sahip fakat fiyatlar pahalı ama hizmet derecesine göre normal.

Nixcon
Nixcon konusunda yorum yapğmak istemiyorum iyi veya kötü bilgim yok ama forumdaki konulardan anladığım sık sık hat kesinlmesi yaşandığı.

Sistemnet
Evet sistemnet ilk kurulduğunda speedlayer haricinde farklı bir iş için sunucu yerleştirdik ve bir çok sorunumuz oldu. Geçenlerde 1 sunucu daha kiraladık bir müşterimizin isteği üzerine ondada sorunlar yaşadık her sabah sunucuya restart attırmak zorunda kalıyorduk. Ayrıca sistemnet hakkında başka bir dc çalışanı şunu anlattı kendisi güvendiğim bi insan olduğu için kuşku duymuyorum yalan söylediğinden ama bire bir yaşamadım olay şu şekilde. Sistemnet yöneticleri saldırı anında sunucularının switch kablolarını tek tek çekip mrtg takibi ile engellemeye çalışıyorlarmış saldırı yiyen sunucuyu bulduklarında bağlantısnı kapatıryorlarmış ama ne olursa olsun böyle bir şeyi yaşamadım sadece bilginiz olsun diye yazıyorum ön görüşlü olmayalım yinede.

Radore
Çok güvendiğim bir dc. baya büyüdüler kanımca gayrettepede bir binada 2 katları var 1. katını full dc yaptılar 2. katıda ofis ve noc olarak kullanıyorlar. Çalışanlarını ve sahibinide tanıyorum çok bilgili ve 7/24 destek verebilen güszel bir dc açıkçası. Kötü yönlenlerine rastlamadım.

Görüşlerim bu şekilde ama bence bire bir gidip görüşmekte fayda var...