kaynak konusunda asp'nin phpden daha önde olduğunu kesinlikle söyleyebilirim, aradığın zaman phpden çok daha fazla asp kaynak bulabilirsin. Ben asp çok fazla kullanmadım ama kullandığım dönem de oldu, veritabanı uygulamaları çok sakat, access dblere çok güvenilemiyor. Bir de arkadaşların dediği gibi windows sistemler saldırıya daha açık.
şu anda ileri denilebilecek seviyede php yazabiliyorum, kafama takılan birşey olursa www.pixel2life.com ve php.net yardımıma koşuyor, bunlarda bulamadığım kodları kafamda mantık kurup bildiğim kodları içiçe kullanarak oluşturuyorum. zaten temel kodları öğrenince çok zor olmuyor, hele ingilizcen de varsa olayı çözersin.
ben phpyi dreamweaver sayesinde öğrendim, ilk başlarda onun behaviours olayıyla php sistem oluşturuyordum ve bu dreamweaver'in kendi yazdığı kodları inceleye inceleye php mantığını çözdüm, php.net hangi kodun tam olarak ne iş yaptığını sana açıklar pixel2life.com'da da bazı uygulamalar için çözümler bulabilirsin.

PHP'ci olduğum için söylemiyorum ama ne zaman sorsalar php derim çünkü daha güvenli. ASP'nin php'den daha kolay öğrenildiğini duydum ama phpde ısrar ettim çünkü php sadece web siteleri için yaratılmış bir dil ve geleceği parlak