biz 15-20 milyardan bahsediyoruz sen 1000 dolara acımam diyorsun??

kodu yazanlar ekmek parasını buradan çıkarıyor. sana 3 ayda 1000$'a script yazacak olursak o 3 ayda ne yicez? ne içecez? evin kirasını, faturaları neyle ödicez?

coder'ları bir aaraya getirmek yerine kendine ortaklar bulsan, herkes 2'şer 3'er bin ytl koysa daha mantıklı bir yaklaşım olur.

(ayrıca neden dil gibi tartışması oldukça gereksiz bir olay üzerinde duruyorsun anlamadım. vericeksin bir tercümana 100-200 lira kaç paraysa çevircek. kodu yazanın dille bir işi olmaz. ana bir dilde yazar gerisini tercümana yaptırtır.)

son olarakta sanılıyor ki bu adamlar pc başında yata yata iş yapıyor, havadan para kazanıyor. yok öyle bir şey. inşaatta taş taşıyan adamın işi bellidir. gider taşı a noktasından alır b noktasına koyar. sadece kol gücü gerektirir. keşke bizim işimizde belli olsa. bir kodu bir yerden alıp başka bir yere kopyalasak. ama her gelen iş farklı. her iş için ayrı şeyleri düşünmek ve hayata geçirmek zorundayız. bunun database yapısını düşünmek, kod yapısını düşünmek, oyun yapısını düşünmek, kodu test etmek var. ben konsantrasyonum dağılmasın, kodun yapısı aklımdayken kağıda dökeyim derken saatlerce aç, susuz oturuyorum pc başında. benim gibi niceleri vardır bu şekilde çalışan. bu iş o kadar basit bir şey değil.