yeni bir şey daha lazım oldu yine program yok yine sevgili dostumuz php nin kapısını çaldık amaç şuydu mesala yurt dışından bir telefon aldınız ama bu telefon yavaş

ekran matrix style ile 9 resmi 15 sn de basıyor sizde böyle olmasın görmek istediğim resme hemen ulaşıyım diye klasör yaptınız ama bu seferde image viewer resimleri göstermiyo o zaman ne yapılabilir
bir klasör vardır o klasör komple taratılır onun altındaki alt klasörlerde komple taratilir bulunan dosyalar ın hepsinin önüne
klasoradi_resimadi.uzantisi gibi
klasoradi ni ön ad olarakayıklarsınız sonra hızlı hızlı ön adları klasör müş gibi bdizersiniz matrix style da o 9 thumb açmadan diğer 9 lu thuma hızlıca geçersiniz benim için işime yaradı bazılarına saçma gelebilir ama
opendir+readdir+opendir+preg_match+readdir+rename+ if mantığının geçtiği güzel ve başka başka şeylerde iş yapacak bir uygulama olduğu kanısındayım

neyse kodumu paylaşayım
<?php
$klasor="photos";//resim ana dizin
$dizin = opendir("./$klasor");//dizin kaynağı aç
while (false !== ($dosya = readdir($dizin))){//döngü ile false hepsini yazdır
if($dosya != "." && $dosya != ".."){//hatalı dosya adlarını vs. thumbları gizle
preg_match('/(.*)\.jpg/',$dosya,$uzanti);//resim mi klasörmü diye denetle
if(empty($uzanti[0])) {//klasörse
echo"<h1>$dosya</h1>";//alt klasör adı
$alt_dizin = opendir("./$klasor/$dosya");//alt dizin i aç
while (false !== ($alt_dosya = readdir($alt_dizin))){ // alt dizin dosyalarını diz
if($alt_dosya != "." && $alt_dosya != ".."){//alt dizin hatalı dosya adlarını vs. ayıkla
rename($klasor."/".$dosya."/".$alt_dosya, $klasor."/".$dosya."_".$alt_dosya);//adı düzenleme sayesinde move yapmadan dosyala yolunu ve adını değişiyoruz dosya klasör adını dosya ön adı yaptık
echo "$klasor\/$dosya\/$alt_dosya === ".$klasor/$dosya."_".$alt_dosya." | olarak düzenlendi<br>";//düzenleme sonucundaki mesajı ekrana basıyoruz
}//if alt
}//while alt
} else {//klasör-dizin değil se dosya ise
echo"<h1>$dosya</h1>";//ana dizin adı
rename($klasor/$dosya, $klasor."/".$klasor."_".$dosya );//dosya adını değişiyoruz
echo "$klasor\/$dosya === $klasor\/$klasor_$dosya | olarak düzenlendi<br>";//çıktı
}//klasör değilse else
}// if hatalı dosya adı
}//ana while
closedir($dizin);//dizini kapat bellekteki yerini boşalt
?>aynen böyle sorun yoktu önüne açıklamlarınıda yazdım gereksiz gelebilir bazılarına ama işine yarayacakların olacağını düşünüyorum