SweetDreams adlı üyeden alıntı:
Geri ne kalıyor. Tarlalar, o verimli topraklar. Ama işleyenler olursa bu zenginlik işe yarar. Bütün herkez köylerden şehire göç ederse işsizlikten başka hiç birşey olmaz. Bu da yanında başka sorunları getirir.
konu sapıyor

neyse bir arkadaşımın bana söylediği şeyleri buraya aktarıyım.
Bu arkadaşım anadoludaki bütün okullara internet sistemini kuracak şirkette çalışıyor. ve proje öncesi bi fizibilite çalışması yapmışlar çıkan sonuç:
Anadolu da olan 1000 okulun 100 ünde telefon(evet telefon) mevcut dolayısıyla adsl bağlantısı kurulamıyor!!
ve başka bir örnek anadoluda nerdeyse her köyde okul mevcut!! (kendim 3-4 yere gittiğimde gördüm küçücük yerlerde bile okul binası yapılmış herşey var. ama ÖĞRETMEN YOK niye yok malesef gunumuzde öğretmenler bile yaptıkları kutsal mesleği ticari olarak görüyor bunun nedeni tabiki maaş sistemi vs )ama okul yapmışlar bakıyorum civardaki 5-6 köye toplasan 10 tane öğrenci çıkmaz buraya öğretmen gitmiyor dolayısıyla çocuklar şehir merkezinde okuyor okuyamayan da ne ala.
Şimdi gelelim nukleer santral vs gibi yatırımların yapılmalarına burdaki amacım nukleer santralin istihdamı arttırdığı yonunde değil ama dolaylı yoldan onuda destekliyor. devlet gidip o santrali sinop a veya x santralini diyarbakıra y santralini hakkari ye kurmazsa ne olucak hakkarideki diyarbakırda adam orda geçinemeyeck bi gidiyip şu buyuk şehiri göriyim dicek . ve Gelince herşey biticek orda telefon yokken burda internet var orda yaşam kalitesi 1 ken burda 7 ee niye geri döniyim ben hatta buraya köyden bi kız getiririm evlenirim çocukalrda burda buyur kurtuluruz.
sonuç:
bu tür yatırımlar dışa bağımlılığı azaltır. bırakında artık düzgün bişeler olurken Türkiyede rahat rahat yapsınlar.
Yolsuzluk her dönemde var ama 1 hukumet öncesine bakın hem yolsuzluk var hem icraat YOK. en azından şu anda İCRAAT VAR..
(not: verdiğim örnekler biraz nukleer santralden kaydı ama olsun alakalaı şeyler