1.Türk insanı parasını kolay kazanmaz, tasarrufludur.
2.Keyfini değil, çevresini düşünür. Bir gün yolda yürürken suratınıza kül yapışınca da gülersiniz.
3.Hepimiz yaparız, topluluk içinde uygun olmasa da bunu evde bile yapmıyorum diyecek adam yoktur herhalde.
4.Bulmaca gibi anlamsız birşeyi çözdü diye sevinecek birisi Türk olamaz.
5.Kanayan yerlerin üstüne kanın akışını engelleyecek birşey yapıştırmanın kanamayı durdurduğu bir gerçektir.
6.Bir gün evinizde yaşlı birisi kalırsa gelip herşeyi size sormasından bıkacağınızı unutmayın.
7.Neyi garip anlamadım? Soğusun da su niyeti mi içsin çayı bu mudur?
8.Maalesef herkes bizler gibi kaloriferli evlerde ayda 1500-2000 YTL para kazanarak yaşamıyor.
9.Tuvalet kağıdını peçete olarak kullanmak garip midir? Öyleyse neden?
10.Saçını boyayan Türklerin olması bence daha utanç verici ve gülünçtür.
11.Eğlenmek de suç mu oldu?
12.Sahildeki kabinler 5YTL olur da gençlerin %30'u işsiz, milli gelir sözde 3000$ ve 50YTL'lik malın 10YTL'si vergiyse farklı birşey beklememek lazım.
13.Türk insanı inançları gereği nimetle böyle birşey yapmaz.
14.Ben de isterdim ki her Türk insanının elinde PSP'si, MP3 çaları olsun.
15.Cebindeki 150YTL'yi görgüsüzce çıkarıp hem gasp riskini arttırmak yerine daha akıllıcadır bence.
16.Türk insanı kendini geliştirmek, geliştiğini görmek ister.
17.Genelde çocuklar yapar, eminim ki olay Türk çocuklarıyla başlamamıştır, öyleyse bile çocuktur sonuçta.
18.Evinde her gün çamaşır makinesi çalıştıracak parası yoksa ne yapabilir insanımız?
19.Ziyan olmasın diye yapılır, ayrıca susamın tadı da pek güzeldir.
20.Karşısındakinin yanlış aradıysa farkına varması için ve arayan birincide kapatırsa açıp da boş boş beklemek yerine daha akıllıcadır.

Liste sürdürülebilir. Komik değil bence de... 10 yıl sonra, "Öğlen yemeği yerine simit yer, çay içer hehehe" denilince de gülenler olacaktır elbet. Nasıl ki şimdi sizler varsanız. Kendimizden utanır olmuşuz ne güzel.