DüşünenCeset adlı üyeden alıntı:
"Bazen 3 gün uyumaz sonra 1 saat uyuyup kalkıp 2 gün daha çalışırdım."

Dostum bunlar gerçek mi? Eğer gerçekse yaşadığına şükretmelisin bence?
Yazdıklarımda hiç bir abartı veya yalan yanlış şey bulunmamaktadır. Günde zaten 1-2 saat arasında uyku uyuyordum. 3-4 kişilik grup çalışması olması gerekirken bazı şeyleri tek başına yapmaya çalıştığında, ya da forumuna haksız olduğu halde hatasını anlamayıp bunun karşılığında üyeliği silindi diye 4 kişilik bir grubun sırf küfür yazmak için foruma bağlanması ve her banlandığında cafe değiştirip yeni nicklerle üye olup tekrarlaması, ya da kendini hacker zanneden bir grubun gelip rahat durmaması insanın huzurunu bozuyor. Bunlar olurken uyusamda uykumdan ne anlıycamki. Uyandığımda site yerine çöplükle karşılacağım. Önce kafam rahat olcak sonra uyku uyuyacağım. Bunları yapmak içinde tamamen kendinden çalıp bilgisayara vermek zorunda kalıyorsun.

Şimdi napıyorum derseniz planlı hareket ediyorum. Yapacağım projeleri yazıyorum. Bunların hangisi yakın zamanda olur onları işaretliyorum. Uzun sürecek projeleri ileriki zamanlarda başlarım diyorum ve onları düşünmüyorum. Ona göre şu günlerde güzel konserler var. Onlara giderim. Şu güncellemeler şu zaman olur. Arada gezip dolaşırım. Şu kısımda kitap okurum gibi alternatifler üretiyorum. Yoksa bilgisayara geçip 20 saat durduğunda da hiç birşey üretilmiyor. Aynı siteye bağlanıp şunuda eklesem bunuda eklesem. Şurasında şu eksik. Burasında bu eksik. Böyle düşününce eksiklerde bitmiyor. Ama bilgisayardan kalkıp düşündüğünde normalde 1 saatte olacak şey için 15 saat zaman geçirdiğini görüyorsun. Sadece boş zaman geçiyor.