hepinize ilginiz için teşekkür ederim.
aklımdakileri detaylı olarak belirtmek istiyorum sorulara cevap vermek adına.
öncelikle site projesini uluslararası olarak düşünüyorum. Türk ağırlıklı editörden kastım ise Türk internet kullanıcılarınında internette uluslararası arenada başarılı işlere ve yeredinen projelere imza atması.
Ama dersenizki Türkiye genelinde böyle bir dizin açığı var 2. bir proje olarakta bunu hayata geçirebiliriz.
Script konusuna gelince hazır scriptleri tercih nedenim yapılarının biraz daha oturmuş ve hata/bug oranının minimuma indirgenmiş olması. ve yerigeldiği zaman gerek güncelleme gerekse yeni özellik eklenmesi konusunda desteğin daha fazla olması. zaman içinde tasarım veya scriptte gerektiği sürece güncellemeler ve yeni özellikler eklettirilip, emsallerinden biraz daha farklılaştırmak mümkün.
gelir kaynaklarına gelince adsense ve diğer reklam seçenekleri (tavsiye edilen site veya sponsor listeleme gibi) uzun süre elde tutulur bir gelir oluşturmayacaktır. bu dönemde halk tabiriyle cepten yenileceği kesin. zaten bu projenin amacı gelir değil prestij. ilk mesajda verdiğim gelir dağılımı oranları örnektir. projelendirme netlik kazandığı zaman uygun ve verimli bir dağılım yapılacak.
destek konusuna gelince textlink, sitenin adının bir makalede geçmesi, tanıdıklara site tavsiye edilmesi hatta kendi sitelerinizi eklemeniz bile bir destek göstergesidir.