Merak ettigim nokta su:
5 yildan beri Turkiyede degilim. Ben Turkiyedeyken yurdum insani kredi karti ile alisveris yaparken iki kere dusunuyordu. Internet uzerinden cep telefonu aldigimda bana uzaydan gelmisim gibi muamele yapiliyordu.
Yurtdisinda ozellikle Amerikada internet uzerinden kredi karti ile mal alma cok yaygin... Turkiyede 5 yilda cok ciddi degisiklikler olduda, yurdum insani hic cekinmeden kredi kartiyla alisveris yapabilecek guveni mi duyuyor? Cidden merak ettigim icin soruyorum.
Eger elinizde bu gibi alisveris sitelerinin gelirlerini gosteren bi kanit varsa, sunun bakalim... Yani turkiyede kredi karti ile internet uzerinden alisveris yapabilecek insanlar var mi? Bu pazar buyuk mu? Ne kadar buyuk? Insanlar ne aliyor?
Sahsi fikrimi soyleyeyim. Turkiyedeki bankalar yapisal anlamda degismedigi surece, internet uzerinden kredi karti piyasasi pek gelismez. Sahsi fikrim *** urunleri disinda (onunda sebebi yurdum delikanlisinin utanmasi yada sehrinde sexshop olmamasidir) internet uzerinden kredi karti ile alisveris pazari oldugunu dusunmuyorum. Kanit gosteriyorsanizda, saygi duyarim. Memleket degismis, gelismis derim.