İmzamdan yola çıkarak ulaştıkların; gerçek birşey üretecek kadar tecrübemiz yok, ama en azından eklenti ve modül yazabiliyor, var olanı geliştirebiliyor, Türkçeleştirerek ve tanıtarak Türkiye'ye kazandırıyoruz.

Özgür, ifadesi birden esti, oradan yanlış kullanıldığını söyledim. "Özgür yazılım, ücretsiz yaılım değildir", felsesi işledi birden, nitekim son günlerde en iyi bildiğim şeylerden "açık kaynak" ve GPL konusuna sıcak bakamıyorum. Bu lisans ta sırf hava gibi geliyor, nerede bunun yasal bağlayıcılığı, sadece bir imza değiştirip çalışmaların ı tamamen kendine mal ediyorlar, gocuntum oradan.

"Pardus, özgürlük için" de bana biraz yanlış kullanım gibi geliyor... Elbette bunlar sadece benim fikirlerim. Bazı şeyler fazla abartılıyor, pardus işletim sistemni değil, ancak bir dağıtım adı olabilir, linux dağıtımı.

Pardus konusunu incelemedim, ama her kesime hitap edebilen toplu bir paket veya ayrı ayrı (home, server, bussines) sürümler, windows kullanmak zorunda bırakmaz bazı işlerde. Burada da atlatılması gereken ciddi bir konu, maliyet ve gelir konusudur.