Alisko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
osman usta server load 20 nin üstüne çikti benim ayarladiğim gibi, ama şöyle bir mail geldi
 /usr/bin/kontrol: line 4: [: average:: integer expression expected
kontrol deki kodlarda böyle
#/usr/bin/!
load="20"
komutcan=`top -b -n 1 | head -n 10 | grep average | awk '{print $12}' | cut -d, -f1 | cut -d. -f1`
if [ "$komutcan" -ge "$load" ]
then
echo "Son yeniden baslatma suresi: `date`" >> /var/log/kontrol.load
# Kural ihlali durumunda yapılacak isler alt kısma girilecek
# Suyunu cikartirsaniz sonucu kotu olabilir 8)
service httpd stop
# Kural Sonu
fi
Sorun ne olabilir?

sen vps kullanıyordun sanırım ben burada birşey yaparken insanların anlaması için farklı şekillerde yapıyorum bu iş aslında proc dizinindeki dosyalarla yapılır yani mesela

siz netstat -nap yazarsınız aslında bu bash script gibi /proc/net/ içinden verileri alır..

kullanılan panellerde server load eğerleri top üzerinden alınmaz mesela oda proc altından alınır

cat /proc/loadavg

derseniz görürsünüz.. komut can değişkenini

cat /proc/loadavg | awk '{print $1}'

bu şekilde gösterirsen tam load ı bulursun ama bu şekilde gösterirsem insanlar birşey çıkartmaz ben bunu top dan alınca orada verilen parametrelere bakarak bu işi öğrenebilir.. Burada amaç linux konusunda hiçbir bilgisi olmayan insanlara birşeyler göstermek ama bu bilgileri bazıları osman yapsın ben kullanayım diye görür bazılarıda benim yaptıklarıma bakarak kendi birşeyler yapmaya çalışır amaç benim yaptıklarıma bakarak sizin birşeyler çıkartmanız..

cat /proc/loadavg | awk '{print $1}'

şeklindeki sonuç ortamala değeri vermez yada ortalama demeyelimde noktadan sonrasını gösterir kullanman gereken değişken

cat /proc/loadavg | awk '{print $1}' | cut -d. -f1