Kalyoncu adlı üyeden alıntı:
install dosyası olcakmı?
Kesinlikle bir kurulum betiği olacak. Kurulum betiğinde sistemin genel kurulumunu ve o anda siteye yüklenmiş olan modülleri kurabileceksiniz. Bunun yanında sonradan yükleyeceğiniz modüller için de eğer modül destek veriyor ise yönetim bölümünden kurup kaldırabileceksiniz (dosyaların yüklenmesi ve silinmesi dahil değil, sadece veritabanı ile ilgili işlemler gerçekleştirilecek).

Alıntı
forum'u kendinmi yazıyorsun yoksa ücretsiz dağıtılan bir forumu mu entegre edeceksin?
Sistemi tamamen kendim yazıyorum. Hiç bir şekilde bazı hazır betikleri entegre ederek sistemin tutarlılığını yoketmeyi planlamıyorum.

Alıntı
Döküman ve dosya bölümü mutlaka olsun.
Sisteme modül eklenebileceği için yok olsalar bile (ki varlar) sonradan eklenebilecek.

Alıntı
Döküman, dosya ve forumda ( forumu kendin yazacaksan ) en azından title de değişikler yer alsın seo için, yaparsan keyw ve desc de koyarsan daha süper olur
Şu an sayfanın başlığı 'Modül_Adı; Sayfanın_Başlığı | Site_Adı' (Forum; Sayfa adreslerinde değişken isimleri | R10 - Webmaster Forumu) şeklinde, ayrıca sıraları değiştirilebiliyor. Keywords ve desc sadece site geneli için değiştirilebiliyor, zaten arama motorlarının bunları artık ne kadar önemsediği de tartışılır.

Alıntı
Tasarımı lütfen php-nuke gibi filan yapma,
Genel olarak standart bir CMS görünümünde, tasarım için div ve css kullanılıyor. Üstte bir sayfa başlık, sağda ve solda bloklar, ortada modülün içeriği ama tema üzerinden bunların yeri değiştirilebiliyor.

Alıntı
Plugin eklentiler kolay olsun, sistem karışık olmasın, bizde plugin yazalım
Bana modüllerin yapısı oldukça basit geliyor, ama bunun nedeni zaten benim hazırlamış olmam olabilir

Alıntı
son sorum değişken etiketi kullancakmısın ? mesala forum mesajlar {Forum_post} biz bunu index.php de nereye koyarsak orda gözüksün gibi.
Bu tür şeyler sistemin çalışmasını yavaşlatacağı düşündüğüm için koymayı planlamıyorum. Ama bir deneriz, eğer pek bir fark yaratmaz ise ekleriz. Genel olarak tüm sayfaların ortalama bir sunucuda 0.1 saniyenin altında çalışması planım var.