ben üyelik sistemini en basit bir örnek bağabında verdim yani kullanıcıyı uğraştırmayacaksın

bakınız google web2.0 ın adımlarını aslında o atmıştı 1 yazı da da okumuştum ki çok doğru kullanıcıya sitemde gez bunu yap şunu yap amuda kalk adwords reklamlarına tıkla vs. diyor mu

üye ol üye olmadan arama yapamazsın diyor mu hatta direk bilgiye ulaşsın kişi diye kendimi şanslı hissediyorum butonu koymuş adamlar

yani mühim olan bilgiyi alın gidin siz ana mantık bu ne kadar kolay yaparsan bu işi o kadar iyi ziyaretçi için

2.0 mantığı bu tasarım kodlama vs. çok mühim değil ama rss mesala tasarımsız çıplak direk bilgiye ulaştırabilir ama arama vs. gibi özellikler yetersiz şuan site içine çekerek birşeyler yapılabiliyor

+

şöyle bir durum arama motorlarıda rahatlıkla okuyor o yönden iyi diğer bir durum
erişebilirlik bunun için css tercih ediliyor

hız için erişebilirlik derken sadece hızlı menüler vs. değil

cep telefonları pda lar apple phone lar googlephone lar bu tarz kullanıcılar için kodlamalar yapılabilir
label, for label, accesskey fieldset dl dd dt gibi kullanımlar ile sekmelerde hızlı dolaşabiliyorlar
bu yüzden bilgiye daha hızlı erişmeleri gerektiği için bu tarz kodlamalar yapılabilir ...
amaç 2.0 değil amaç insanlara bilgiye çabucak ulaştırmak ...