Arkadaşlar Awbs Tasarım yaptığım için işim ağırlıklı hostingçilerle ancak öyleleri geliyorki bıtkınlık getirdi artık soruları hosting işine her gelen giriyor şuna bir düzenleme getirsinler artık server bilgisi yok adamın cpanel plesk panel nedir bilmez host işi yapmaya kalkışır.
Hem geyik hemde durumu daha iyi kavramanız için aklımda kalan bir kaç görüşmeyi yazmak istedim.
Hosting Firması: Abi sunucu işine giricem awbs alıcam ama önce sormak istediğim şeyler var.
Ben: buyrun
Hosting Firması: Abi sunucuyu nerden almalıyım ve nasıl bişey almalıyım.
Ben: Birkaç firma ve şahıs ismi verdim..
Hosting Firması: Abi birde windows alıcam cpanel mi kurdurayım yoksa pleskmi hangisi iyi olur.
Ben: (Aynen verdiğim cevap) Arkadaşım kusura bakma ama sen daha cpanelin ve plesk panelin ne olduğunu bilmiyorsun bu işe girme uzun ömürlü olamazsın ve müşterilerine yazık olur.
Hosting Firması: ......... (Sen ne anlarsın dedi ve küfürü bastı)
Bir Diğeri;
Hosting Firması: Abiya şu natronun scriptini serverlarından çalıp bana kursana
Direk Engelledim msnden ve sildim.
Bir tane daha
Hosting Firması: Abi ben hosting işi yapıyorum anlaşana kadar domain adımı vermeyim. Ben özel script istiyorum sana 20 YTL versem yaparmısın. (Aynen bunu söyledi ve gülmekten öldüm)
Ben: Arkadaşım senin kaç tane müşterin var.
Hosting Firması: 2000 den fazla
Ben: Demek öyle peki bu kadar müşterin var sen 20 YTL'ye hosting satıyormusun ki gelmiş script istiyorsun 20 YTL'ye.
Hosting Firması: Abi ne olucak 100 YTLmi vericem. Sen bu işi bilmeyenleri kazıklıyorsun ve daha bir çok kelime. (Direk msnden sildim.)
ve daha onlarcası bazen soruları ile çıldırtıyorlar. adamın mysql durur abi sitelerim çalışmıyor ne yapacamder. Abi index.html koyucam sitemiz tasarımdadır nereye atıcam bunu
Yav arkadaşlar buna bir çözüm bulamayacakmıyız. Aklıma geldi geçen bir çocuk geldi daha 10 yaşında imiş ve hosting işine girmek istiyormuş.
Ha birde internetin mafyaları var geçen biri ekledi msn'e hakkınızda araştırma yaptım awbs dalında herkes sizi öneriyor işinizin böyle devam etmesini istiyorsanız hesabıma 1000YTL yatır yoksa seni rezil ederim dedi. İlk defa msnde küfür ettim. Adam delirtti beni.
Arkadaşlar sizde böyle cinsler ile karşılaşıyormusunuz. Merak ettim böyleleri hep banamı dekgeliyor.