Öncelikle demo adres için teşekkür ederim.
Konu hakkındaki görüşlerimi bildirmek gerekirse; ben bu olayı etik olarak yanlış buldum. Tasarım renklerin değiştirilmesi çalışmasından başka ileri birşeyin olmaması, içeriğin orjinal siteden aynen alınması çok yanlış bir uygulama.
Hadi murat arkadaşımız ne halin varsa gör dedi, ya müşterilerin? İki gün sonra murat arkadaşımız siteyi kapattığında yada ne bileyim url yapısını değiştirdiğinde sattığın 3-5 kişinin durumu ne olacak? Azda olsa sana yaptıkları ödemenin karşılığını alamayacaklar ve kendilerini kazıklanmış enayi gibi hissedecekler.
Parayamı ihtiyacın var? Nedir bu illet bilmiyorum ama az olanda ister, çok olanda doymaz yine ister. Dünyaya bizler helal yemek için geldik. Elbette nefsimiz hep fazlasını isteyecek ama hakediyor muyuz diye sormalıyız.
Bakın bende toplu satış yapıyorum ve haftalar öncesinde ödeme aldığım bir kişi var. Bir türlü ulaşamıyorum ve scripti teslim edemediğim için gönderdiği paraya dokunamıyorum bile. Msn'den offline olmasına rağmen ileti bırakıyor, mail atıyorum. Sanırım kendisi r10 kullanıcısı ve unutmadım kendisini, online olmasını bekliyorum.
Ve yine bu mantıkta bir script (youtube spider) hazırladım. Youtube.com sitesininde benim açımdan bir garantisi yok. İki gün sonra oda kapanabilir, bunu kimse bilemez. Ama alan kişi oradaki verilerin youtube'dan çekildiğini bildiği halde ve o amaçta alıyor. Yani youtube kapandığında o scriptin beş para etmeyeceğini bildiği halde. Ama ben bu sistemi kurarken youtube'un bana verdiği izin ile yapıyorum. Anlayacağın herşey hakkıyla ve legal durumda.
Şuan senin yaptığın tüm işlemler hatalı. Tasarım için izin alınmamış. Yayın hakkı için izin alınmamış. Satacağın kişiler ileride mağdur olma olasılığı çok yüksek. Ve sen bunlara rağmen satışa devam edeceksen inan benim açımdan hiçbir önemi yok. Ama karşılığında alacağın 50ytl - 100ytl - 150ytl artık neyse o ücreti gönül rahatlığı ile yiyebileceksen devam et satışına kardeşim.
Konuyu baltalıyor, satışı durdurmak istiyor diye algılama beni. Ne seni tanırım nede murat isimli arkadaşımızı. İkinizide forumda ilk defa farkediyorum desem yeri. Ama hak var adalet var. Yaptığın iş yanlış ise bunu söylemekte bizlerin görevi. Uyarsın yada uymazsın sana kalır.
Ya otur ciddi bir kod yazarak kendi sistemini kur yada bu işten elini çek. 3-5 kod öğrenipte kendini coder ilan edenlerden dolayı çok büyük kayıplar yaşadığımdan dolayı inanın her coderim diyene kızıyorum. Ve farkında değilsiniz ama tüketici artık bilinçleniyor ve sizlerin yüzünden piyasa hep dışarıya kayıyor. Aynı fiyatı verdim, aynı işi aynı şekilde yapacağım bir işi Hintli bir firmaya sadece Türk coderim diyen kişilerin benden önce o işi hatalı yaptıklarından dolayı kaybettim.
Sadece kendinize değil, o işi iyi yapanlara ve satış yaptığınız masum insanlarada zarar veriyorsunuz. Burada kazanırsın ama kazandıklarını asla kefenine koyup yanında götüremezsin. İnatla götürmeye çalışsanda oda toprağa karışıp senden önce yok olacak zaten