ya herkez bişi yazmıştı hep yazıda kalmış.. bir kere şunda birleşelim.. burdaki herkez en azından %90 ımız adsense e bağlıyız dimi? evet.
para geldimi oh oh ne güzel banlandıkmı vay böyle işin..
bunlar tamam. şimdi konuyu farklı ele alalım. yukarda bahsettiklerim, adsense hizmetini google bize sundukça olması gerekecek olaylar..yani hayat iniş çıkış ve tökezlenmelerden ibarettir.hiçbir başarı ebedi değildir.
kurallar içinde veya değil bir ödeme alıyoruz ve seviniyoruz ister istemez sağol google amca diyoruz.
kapatılınca ise, ulan ben 6 aydır para alıyorum senden bu ay ne olduda bana UYARI! yapmadan hesabımı kapatıyosun diyoruz giden gidiyor..
şimdi bi düşünelim google teknolojisi ve hizmetlerini!
bugün amerikayı sokak sokak gezebilecek bir teknoloji yarattılar.milyonlarca sitenin milyonlarca baytlık verilerini sürekli sistemlerine aktarıp değerlendiren güçlü bir bot teknolojileri var.
onlarca futbol sahasına kurulmuş serverlar ve çalışma alanları var.
dünyanın en başaralı, zeki ve uzman çalışanları neredeyse google alt yapısını yönetiyor.
o zaman şu soru geliyor akla ?
geçersiz tıklama nedir?
veya google ın geçersiz tıklamadan anlayışı nedir?
google ın yaptığı kardeşim sen 2 senede benden aynı site aynı ziyaretçi ile ödeme alsanda 3 gün önce böyle bi olay olmuş seni atarım diyor.
bu politikaya ne denir? nazi anlayışı!
nazi anlayışı nedir? adolf hitler almanyasında en ufak hatanın bedeli ne olursa olsun ölümdür! kaçarı yoktur affı yoktur.
buda ona benziyor.
kısacası google diyorki ulan sen kimsin milyonlarca site sahibiyle çalışıyorum yolveririm gidersin ne kaybetcem diyor.
bir yandanda büyük siteleri çıkarları için görmezden geliyor.. neden ?
büyük siteler siz zannediyomusunuzki alayında hep geçerli tıklama var??
bizde 1 kez oluyosa onlarda 10larca oluyor bunun nedenide günlük 200-300bin ziyaretçisi olmasından.
yani google küçük sitelere yol vererek birşey kaybetmiyeceğini düşünüyor.büyük sitelerde illaki böyle durumlar olabilir site sahibinin geçersiz tıklamaya ihtiyacı yok ne geliyosa verelim onlar sayesinde kazanıyoruz diyor.
burdada bir ayrımcılık oluşuyor.küçük siteler büyük şirket alt yapısında olan siteler.
diyorki ben büyük sitelerle iş yapmak istiyorum ama sizide ayırmıyorum ama birşey olursa göz yaşınıza bakmam tek tek uğraşmam yol veririm gider.
buna ne derseniz uygundur.disiplin, şirket anlayışı, büyümenin nedeni vs..
ortada çok açık var ve hep bunlar şirket stratejisi..
sizin burda konuştuğunuz konuları zannediyomusunuzki bunlar toplantılarında konuşmuyor..
1 kişi 3-4 kez tıklasada parasını keserim diyor adwordsde.
adsense de 1 kişi 10 kez tıklarsa sana yol veririm parasını iade edip etmemem benim keyfime bağlı diyor.
sonuç olarak sistem bu.kral benim. kurallar benim kurallarım.tekim.piyasa benim elimde.bozuk ekmekte satsam tazede satsam ekmeği tek ben yapıyorum herkez yiyecek elbet diyor.
bunun genel adına ticaret denir.iş hayatı denir.siz adsensele çalışırken iş hayatındasınız.
gerçek hayattada bu böyledir.işin inceliklerini bildikçe başarılı olursunuz.tecrübeliyseniz başarılı olursunuz.
bu yüzden hiç yakınmayın isyan etmeyin.dava ile mava ile ayaklanma ile hiçbirşey değişmez.
ortada bir sektör var.kuralları bunlar.ya kuralları öğrenin ve bunun ötesinde iş yapın yada bu derdi çekin.
geçen ay xxxxx aldım. bu ay o parayı aldığım 2 hesapta kapandı.ondan öncede xxxxx almıştım toplamda.ama 8 aydır aynı sistem aynı kurallar ne olduda bu ay kapattın google diyorum? 2 yıllık tecrübemi ele alıyorum.kurduğum sistemin ömrü en fazla 8 ay.yani 8 ayda bir hesapları yenilicem.
en en en son olarak şunu unutmayın!
hayat tecrübelerle yürür.tecrübe başarıyı getirir.yaşadığınız herşeyin bir tecrübesini kazanırsınız.teori kalabalık piskolojisidir.238209398 cilt ansiklopediyi ezbere bilmek değil 1 kez googledan banlanıp o banlanmadan tecrübe alırsanız işte o zaman başarıya giden yolda 1 adım daha atmış olursunuz..
hepinize kolay gelsin