Alıntı
1.
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />

bu ikisi arasında fark var mı? ikinci alternatifin kullanımında sakınca var mı?
tam emin olmamakla birlikte 2. yazdığın xhtml standartı arama motorları için bir farkı yoktur.

Alıntı
2.
<table border=1>
<table border='1'>
<table border="1">

bu 3 kullanımdan hangisini tercih edersiniz. ikincinin üçüncüye göre daha avantajlı olduğunu duymuştum. ama birinci hakkında bir fikrim yok.
Ben alışkanlıktan dolayı 3. halini kullanıyorum standart olanı o ama teknik anlamda bir farkı yok gibi sadece arama motorlarının işini kolaylaştırıyor.

Alıntı
3.
bir sayfada keyword dansitesi hesaplanirken html kodlari da hesaba katiliyor mu?
hayır ama alt="" title="" gibi açıklama tagları dikkate alınoyor.

Alıntı
4.
ozel name server kullaniminin bir faydasi var mi? bazi hosting firmalari bunu ücretsiz veriyormus sanirim.
nameserverdan çok aynı ipdeki site sayısı önemli

Alıntı
5.
birbirine capraz link vermedikce birden fazla sitenin ayni IP yi kullanmasi sorun yaratir mi?
etkiler

Alıntı
6.
konusu bizimkiyle alakasiz olan PR si cok yuksek bir sitenin, bize ait turkce bir siteye link vermesinin PR icin bir katkisi olur mu?
olur ama zaten link almak komple saçmalık hangi kelime lazımsa <a...>o kelime</a> gibi alıp o kelimede daha hızlı yükselebilirsin. linkleri iyi belirlemek lazım.

Alıntı
7.
bilgisayar.html
bilgisayar.php

iki sayfanin icerigi ayni olsun. uzantilarinin farkli olmasi nasil bir avantaj olusturur.
html static sayfa olduğu için daha iyi

Alıntı
8.
ayni sitede hem turkce hem ingilizce icerik olmasi bir dezavantaj teskil eder mi?
kodlamaya bağlı eder site.com/en/ ingilizce site.com turkce olursa sorun olmaz ama direk os dil ayarına göre dil dosyasını include edersen google muhtemelen sadece ingilizce olarak indexler.

Alıntı
9.
sitenin hitlerinin fazla olmasi direkt olarak PR ye katkida bulunabilir mi?
e tabi kötü siteye kim girer mantığı hiti fazla olup (pop olmadan) pr az olan site varmıki

Alıntı
10.
<META NAME="googlebot" CONTENT="index, follow">
bunun kullanilmasinin google disindaki arama motorlari icin bir eksi puan oldugu dogru mudur?
yorum yok ama sen bişey yazmasanda indexler hepsi kemirgen gibi oldu bu aralar hitten fazla bot türedi hepsi yarışıyor bir şekilde.

Alıntı
11.
belli bir hit ve pr sahibi olan bir siteniz icin orta olcekli yatirim yapmaya karar verseniz, oncelikle reklam mi verirsiniz, yoksa super bir tasarimmi yaptirirsiniz.
bence içerik tamsa tasarım önceliklidir reklam en sonda olur.

Alıntı
12.
sayfalarinizda standart olarak kullandiginiz sayfa genisligi nedir?
780 px 800x600de de problem çıkartmıyor.

Alıntı
13.
birkac sitemin istatistik sayfasinda gormustum. X sitesinden 5000 ziyaretci gelmis gorunuyor. ama o sitede benim linkim yok. popup da yok. bunu nasil yapiyorlar.
detaysız olmuş anlamadım

Alıntı
14.
bir sitenizi ekmek kelimesi ile yapilan aramalarda üst siralarda hatta ilk sayfada cikarmak istiyorsunuz. bunun icin neler yapardiniz.
bütün linklerimi <a ..... title="ekmek">Ekmek</a> olarak verdirtirdim.

Alıntı
15.
bir siteye reklam verirken asagidaki kriterleri hangi siraya gore dikkate alirsiniz.
- hit
- PR
- tasarim
- icerik
- istediginiz anahtar kelimeler icin yapilan aramalarda üst siralarda olmasi.
hit,içerik,istediginiz anahtar kelimeler icin yapilan aramalarda üst siralarda olmasi,PR,tasarım